Skip to content

Blog

Automatisch de beste verkoopprijs

10541
0
0

Als webwinkelier is het altijd moeilijk om goede prijzen voor je producten in te stellen. Je wilt jezelf niet de markt uit prijzen, maar ook niet onnodig goedkoop te zijn. Concurrenten in de gaten houden kan echter erg tijd rovend zijn, wanneer je dat gedaan hebt kunnen prijswijzigingen bij je concurrent er voor zorgen dat je al snel weer achter de feiten aan loopt. Daarvoor is er echter sinds kort een betaalbare oplossing.Middels PriceMotion is het mogelijk om de prijzen van concurrenten binnen je eigen webwinkel software weer te geven. Zo zie je direct hoe jouw prijzen zicht verhouden tot concurrenten, maar dat is niet het enige, het is ook mogelijk om je prijzen automatisch te laten aanpassen middels een aantal prijsregels. De diensten is eenvoudig te integreren binnen Magento middels de gratis plugin, werk je met een ander systeem, dan kun je middels de API een eigen plugin bouwen.

Altijd overzicht
Het bestaande overzicht van producten van Magento wordt uitgebreid met 2 extra kolommen. Zo kun je direct zien hoe jouw prijzen zicht verhouden tot de prijzen van concurrenten. Op basis daarvan kun je snel actie ondernemen.

Zie in 1 oogopslag welke prijzen veel afwijken van concurrentie

Klik je op een product dan is deze voorzien van meer gedetailleerde informatie, zo weet je welke webwinkel de producten aanbied voor welke prijs. Ook zie je in 1 oogopslag de gemiddelde en de laagste prijs.

Direct inzicht in prijzen van concurrentie bij elk product

 

Prijzen automatisch laten bijwerken
Het handmatig bijwerken van prijzen kan nog steeds arbeidsintensief zijn, ook al heb je al de prijzen van de concurrentie bij de hand. Het instellen van prijzen is dan ook per product mogelijk middels prijsregels. Zo kun je voor 1 of meerdere producten aangeven dat deze altijd in de top 3 staat met laagste prijzen of dat deze bijvoorbeeld 15% goedkoper is dan de gemiddelde prijs. Zo weet je zeker dat je ALTIJD de best mogelijke prijs ingesteld hebt.

Met prijsregels is het makkelijk om je verkoopprijzen automatisch te laten bijwerken

Beperking

Momenteel is de service alleen beschikbaar voor producten die een EAN nummer hebben. Dit zijn de meeste universele producten, denk dan aan elektronica, barbecues, gadgets, woon accessoires, keukengerei en ga maar door. Heb je de EAN nummers zelf niet beschikbaar? Geen probleem, PriceMotion kan zelf ook het goede EAN nummer bij een productnaam zoeken.

De voordelen
Er zijn wel concurrenten te vinden, echter betaal je daar al snel duizenden euro’s opstartkosten plus een aantal honderden euro’s per maand. Tevens maken dergelijke services bijna altijd gebruik van een aparte applicatie, dit terwijl het nu juist zo handig is om de prijzen direct binnen uw webwinkel software beschikbaar te hebben. Zo heeft u direct het overzicht en zijn prijzen direct aan te passen. Als laatste is PriceMotion geheel gericht op de Nederlandse markt, je voorkomt dus dat je prijzen van buitenlandse partijen gebruikt waar jouw klanten toch niet zouden kopen.

Zelf proberen? Het is gratis tot 20 producten, daarmee kun je dus goed experimenten of het wat voor jou is. Lees meer op PriceMotion.nl >

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *