Skip to content

Blog

Externe klantbeoordelingen weergeven op WebwinkelKeur ledenpagina

25640
8
1

We krijgen soms de vraag of we klantbeoordelingen verzameld via andere bronnen niet kunnen importeren of synchroniseren met onze ledenpagina. Veel van onze leden weten niet dat dit al geruime tijd mogelijk is.

Klantbeoordelingen op meerdere plekken
Het is een bekend probleem onder webwinkels. Op veel verschillende plekken worden klantbeoordelingen geplaatst, denk hierbij aan review platformen, maar ook bij prijsvergelijkers. Hierdoor ontstaat er een versplinterd beeld over je webwinkel. Vandaar dat WebwinkelKeur sinds enige tijd de mogelijkheid biedt om op jouw ledenpagina te verwijzen naar diverse bronnen.

Gemiddelden, geen inhoud
Helaas mogen we niet zomaar de inhoud van klantbeoordelingen van externe bronnen importeren. De inhoud van deze beoordelingen zijn namelijk (meestal) eigendom van de website waarop ze geplaatst zijn. Wel tonen we het gemiddelde cijfers, het aantal beoordelingen en een verwijzing naar de externe bron. Tevens bereken we ons eigen gemiddelde op basis van onze eigen reviews en die in externe bronnen. Heb je bijvoorbeeld 70 reviews bij The Feedback Company met een gemiddelde beoordeling van een 9,7 dan tellen deze mee voor het aantal beoordelingen en het gemiddelde cijfer dat we op je WebwinkelKeur pagina weergeven.

Ons gemiddelde is gebaseerd op reviews van onze eigen website en externe bronnen
Ons gemiddelde is gebaseerd op reviews van onze eigen website en externe bronnen

Externe bronnen instellen
Om deze optie te activeren moet je wel zelf “externe bronnen” instellen. Dit doe je door in te loggen op je WebwinkelKeur dashboard en vervolgens bij Reviews en Shopreviews op het tandwiel te klikken en naar Externe Reviewplatformen te gaan. Daar voer je bij ‘Bron toevoegen’ de URL van de bron in. Heb je meerdere webwinkels, dan kun je vervolgens linksbovenin de webwinkel kiezen waarvoor je een externe bron wilt instellen. Op de pagina voeg je eenvoudig de URL van de externe pagina waar jouw klantbeoordelingen te vinden zijn.

Voeg eenvoudig externe bronnen toe waar jij (ook) klantbeoordelingen verzameld
Voeg eenvoudig externe bronnen toe waar jij (ook) klantbeoordelingen verzameld

Je selecteert hier de “externe bron” en vult vervolgens de url in van de publieke pagina waarop de reviews weergegeven worden. Momenteel ondersteunen we diverse bronnen:

  • The Feedback Company
  • Beslist
  • Trustpilot
  • Vergelijk.nl
  • Reviewspot
  • Google
  • Bol.com (nieuw!)
  • Facebook (nieuw!)
  • Kiyoh (nieuw!)

Even wachten
Een externe bron toegevoegd? Dan moet je even wachten, we halen dagelijks de scores op van externe pagina’s. Het kan dus een dagje duren voordat we deze daadwerkelijk tonen op jouw ledenpagina.

Meer informatie over externe reviewbronnen vind je in onze kennisbank.

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Goedemiddag,

Ik probeer in te loggen maar dat lukt even niet. Ik probeer nu mij wachtwoord op te vragen, maar ontvang een mail van jullie als ik daarom vraag.

Kunt u mij helpen aub.

Gr,
Peter Stam
HBS Online BV

Zou je ons hierover even kunnen emailen? Waarschijnlijk wordt de email geweigerd door de ontvangende server. Per email kunnen we dan handmatig een nieuw wachtwoord verstrekken.

Jullie geven (op een andere pagina) aan dat van andere review providers reviews kunnen worden geïmporteerd. Kan dat andersom ook? Stel ik ben een tijdje bij jullie aangesloten, en ik besluit over te stappen naar een ander keurmerk/reviewsysteem; kan ik de reviews die ik bij jullie heb verzameld dan ook exporteren – om eventueel bij andere partijen te importeren?

Beste Marc,

Mocht je ooit beslissen om geen gebruik meer te willen maken van onze diensten en dus te willen opzeggen, dan kan je uiteraard jouw beoordelingen meenemen. Wanneer je dit bij ons aanvraagt kunnen wij een CSV export maken van alle beoordelingen. In deze export moeten conform de geldende privacy wetgeving wel alle klantgegevens geanonimiseerd worden.

Groet, Asoka

Hebben jullie je dashboard vernieuwd? Ik kan de optie om externe reviews toe te voegen niet meer vinden? Kunnen jullie helpen.

Dag Noa,

Dat klopt! Externe reviewplatformen kun je toevoegen door de volgende stappen te doorlopen:

– Reviews
– Shopreviews
– Tandwiel (naast reviews)
– Externe reviewplatformen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *