Skip to content

FakeWebshops

FakeWebshops,
database van malafide webwinkels

 

FakeWebshops is een platform waar consumenten hun ervaringen met mogelijke nep webshops kunnen melden en zich kunnen informeren. Ben je opgelicht door een webshop, of probeer je jezelf hiertegen te behoeden? Bij ons vind je de meest actuele database van malafide webwinkels. Gemeld door consumenten, voor consumenten.

Op FakeWebshops vind je een enorme database aan nepwebshops. Ben je opgelicht en wil je anderen waarschuwen? Dan kan je een webshop aanmelden en in ons forum een reactie achterlaten. Wij zullen eerst deze aanvraag behandelen: als wij valide redenen zien die de betrouwbaarheid van de betreffende online winkel in het geding brengen, zullen we deze aan de lijst toevoegen.

Online oplichting komt helaas nog dagelijks voor. Omdat dit soort malafide bedrijven vaak onze valse naam opereren en geen fysiek adres hebben, is het lastig om ze op heterdaad te betrappen. FakeWebshops wilt het probleem vanaf de andere kant oplossen door de consument te informeren: als die weet waar je op moet letten bij online shoppen, kan oplichting worden voorkómen.