Skip to content

Hoe zit het met Retourrecht bij een veelvoud van hetzelfde product (grote aantallen)

DWQA QuestionsCategorie: JuridischHoe zit het met Retourrecht bij een veelvoud van hetzelfde product (grote aantallen)
Joop asked 4 jaar ago

Het doel van het retourrecht voor de consument is, zeker te weten of het product je bevalt. Is hier ook iets geregeld voor wat betreft grote aantallen van een en hetzelfde product.

Bijvoorbeeld om een rijnaak te schilderen heeft de klant 47 literpotten groene verf besteld, De winkelier heeft voor deze bestelling flink een aantal met spoed moeten regelen. Vervolgens stuurt de klant alles retour want het is toch mooier in het blauw.

Om het product te beoordelen was een enkele pot verf voldoende geweest.

1 Antwoorden
Daan Staf answered 4 jaar ago
Beste Joop, De klant heeft tot 14 kalenderdagen na ontvangst van zijn bestelling de tijd om aan te geven zijn bestelling geheel of gedeeltelijk te willen retourneren. Daarbij is er geen beperking in de hoeveelheid die er besteld is. De klant mag op grond van het herroepingsrecht alles terugsturen. Hoe vervelend dat ook voor de ondernemer is. Je zou dit gedeeltelijk kunnen voorkomen door bij hele grote orders vooraf contact op te nemen met de klant. Overleggen of dit echt is wat hij/zij nodig heeft en eventueel eerst 1 pot opsturen zodat de klant kan controleren of dit echt is wat hij wil. Vervolgens kan hij natuurlijk nog steeds alles terugsturen, maar die kans is wel veel kleiner geworden. Daarnaast zou je aparte voorwaarden kunnen hanteren voor zakelijke klanten. Dat zijn veelal afnemers van grotere hoeveelheden tegelijk. Bij ondernemers hoef je het herroepingsrecht niet toe te passen. Dan moet je wel vooraf met elkaar afspraken hebben gemaakt, bijvoorbeeld door aparte algemene voorwaarden voor ondernemers te publiceren.   Groet, Daan WebwinkelKeur
Je antwoord