Aanmelden
Keurmerk aanvragen
Contact
Contact opnemen

Kosten + administratie

Betaal ik ook als mijn webwinkel wordt afgekeurd?

In principe helpen we elke webwinkel om aan onze eisen te voldoen. Word je afgekeurd, dan krijg je natuurlijk de kans om je webwinkel te verbeteren. We geven je daarvoor ruim de tijd.

Gezien het om wettelijke eisen gaat is het voor elke webwinkel mogelijk om te voldoen. Hierbij stellen wij de eis dat deze veranderingen binnen een maand zijn aangepast. Wil je toch afzien van WebwinkelKeur lidmaatschap, dan betaal je eenmalig 29,- als bijdrage in de keuringskosten. Lees meer over deze annuleringskosten.

Alle veelgestelde vragen bekijken

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen/afmelden/stopzetten?

Het lidmaatschap opzeggen is eenvoudig. Log daarvoor in met je persoonlijke login op ons dashboard en kies links voor webwinkels. Klik op de webwinkel waarvan je het lidmaatschap op wilt zeggen. Je komt nu op de pagina waar de gegevens gewijzigd kunnen worden. Rechts onderaan de pagina vind je de link naar het opzegformulier. Heb je meerdere webwinkels, dan moet je deze stuk voor stuk opzeggen.

Houd bij een stopzetting wel rekening met het volgende:

 • Verwijzingen met een hoge waarde voor Google zullen verdwijnen, het gaat hier om de vermelding van uw webwinkel op WebwinkelKeur en op partner websites waaronder EMOTA, WebwinkelChecker, DigiDispuut, etc. Dit kan (negatieve) gevolgen hebben voor je posities in Google.
 • Klantbeoordelingen zullen verdwijnen.
 • Het WebwinkelKeur materiaal dient op de dag van stopzetting verwijderd te worden.
 • Eventuele juridische voorbeeld documenten zoals de algemene voorwaarden en privacy policy moeten vervangen worden, deze bevatten verwijzingen naar WebwinkelKeur.
 • Juiste plaatsing van ons promotiemateriaal zorgt voor een conversieverhoging tussen de 10-15%. Neem gerust contact met ons op voor advies.
 • Bestellingen geplaatst tijdens je lidmaatschap en/of voor verwijdering van het keurmerk blijven vallen onder de voorwaarden van WebwinkelKeur.

Wanneer je meerdere webwinkels hebt moet je dit herhalen voor elke individuele webwinkel om je lidmaatschap volledig te beëindigen. Afmelden is in dat geval ook mogelijk voor een deel van je webwinkels.

Alle veelgestelde vragen bekijken

Kan ik elke maand opzeggen?

Je kunt opzeggen wanneer je wilt. Dit kan via het dashboard. Lees hier hoe je dat doet.

Belangrijk hierbij is dat reeds verzonden facturen in de regel niet gecrediteerd worden. De factuurtermijn is dus de opzegtermijn. Betaal je per jaar, dan kun je ieder jaar het lidmaatschap stopzetten. Betaal je per kwartaal, dan kun je ieder kwartaal het lidmaatschap stopzetten.

 

Alle veelgestelde vragen bekijken

Kan ik meerdere webwinkels aanmelden?

Je kunt tot 5 webwinkels aanmelden voor hetzelfde bedrag onder elk pakket, extra webwinkels moeten wel altijd door ons gekeurd worden. Tot 5 webwinkels betaalt je dus niets extra, wil je meer dan 5 webwinkels aanmelden, dan hebben we speciale staffeltarieven. Eis is wel dat deze extra webwinkels onder dezelfde onderneming (KVK) vallen. Webwinkels onder een eigen BV of ander KVK moeten apart aangemeld worden onder een eigen account.

Hoe meld ik een extra webwinkel aan?
Log daarvoor eerst in met uw bestaande logingegevens. Na het inloggen kiest je in het tabblad ‘webwinkels’ voor de optie ‘toevoegen’ en komt u op een versimpeld aanmeldformulier. De extra webwinkels komen hiermee automatisch onder hetzelfde account te hangen waarmee je niet dubbel betaalt.

Alle veelgestelde vragen bekijken

Mijn webwinkel wisselt van eigenaar.

Wanneer jouw webwinkel van eigenaar wisselt dan kan het keurmerk eventueel behouden worden.
Om dit te realiseren hanteren wij de volgende regels en werkwijze:

 1. Alle relevante gegevens moeten, voor er sprake is van een overname van het keurmerk, al op de webwinkel aangepast zijn.
  Denk hierbij aan contact, bank & KVK gegevens. Ook moet het domein van oude naar nieuwe eigenaar zijn gewijzigd.
 2. Deze gegevens zien wij vervolgens graag tegemoet per mail (info<@>webwinkelkeur.nl)
 3. Vervolgens controleren en valideren wij deze gegevens.
 4. Tot slot passen wij deze gegevens aan en zullen wij contact opnemen met de nieuwe eigenaar.

In verband met fraude gevoeligheid verzoeken wij deze aanvragen te ontvangen via een mailadres dat aantoonbaar bij de webwinkel hoort. Bij twijfel zullen wij om aanvullend gegevens vragen om de echtheid van de aanvraag te valideren.

Alle veelgestelde vragen bekijken

Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt betalen middels iDEAL, bankoverschrijving en automatische incasso.

Hierbij kunt u zelf kiezen of u per kwartaal of per jaar wilt betalen

Voor betaling per kwartaal rekenen we extra administratiekosten

 

Alle veelgestelde vragen bekijken

Wat zijn de totale kosten per jaar?

De totale kosten per jaar hangen af van het gekozen pakket. Je betaalt enkel de maandelijkse kosten. Kies je bijvoorbeeld voor het START pakket van 8,95 per maand, dan komen de jaarlijkse kosten op 107,4 euro (12x 8.95 euro). Deze kosten zijn exclusief 21% BTW. Betalen is mogelijk met iDEAL, automatische incasso en bankoverschrijving. Wanneer je kiest voor automatische incasso krijg je bovendien 2% korting op de factuur.

Mocht je liever per kwartaal betalen, dan is dat ook mogelijk. We rekenen hiervoor 8 euro administratiekosten per kwartaal. Per saldo is betalen per jaar dus voordeliger.

Tot 5 webwinkels betaal je niets extra. Wilt je meer dan 5 webwinkels aanmelden dan gelden onze staffelkosten.

 

Alle veelgestelde vragen bekijken