Skip to content
De laagste prijs
Automatisch reviews verzamelen
Groei in omzet en betrouwbaarheid

Blog

Zo reageer je het beste op reviews – tips voor meer vertrouwen én conversie

Aantal retouren webwinkel verminderen
1938

Reviews: ze zijn niet alleen waardevolle feedback, maar ook hét moment om te laten zien wie je bent als webshop. Of iemand nou vijf sterren uitdeelt of een kritische noot plaatst – elke review is een kans. In deze blog vertellen we je hoe je daar slim op inspeelt.

Waarom reageren op reviews?

Een review is het begin van een gesprek. Door te reageren laat je zien dat je de klant hoort én waardeert. Mensen kopen liever bij een webshop die betrokken en betrouwbaar overkomt. Wist je dat ruim 80% van de consumenten reviews meeneemt in hun aankoopbeslissing? Dan kun je je voorstellen wat een goede reactie kan doen!

Positieve review? Zo maak je het moment nog sterker

Zeg dankjewel
Een persoonlijke bedankje is altijd op z’n plek. Denk aan: “Wat fijn om te horen, [naam]! Dank je wel voor je mooie woorden.”

Herhaal het compliment
Laat merken dat je écht hebt gelezen wat de klant zei. Bijvoorbeeld: “We zijn blij dat de levering zo snel ging, daar doen we het voor!”

Nodig ze uit voor een volgende keer
Sluit je reactie positief af. “We hopen je snel weer terug te zien!” werkt altijd.

Minder positieve review? Zo blijf je professioneel én menselijk

Een negatieve review voelt soms als een klap in je gezicht. Toch is het ook een kans. Hier is hoe je daarmee omgaat:

Blijf rustig
Laat je niet meeslepen in emoties. Een vriendelijke toon doet wonderen, ook als de klant niet zo vriendelijk was.

Toon begrip
Laat zien dat je de klant serieus neemt. “Wat jammer dat je ervaring niet naar wens was. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

Bied een oplossing
Geef aan wat je gaat doen of wat de klant kan doen om het op te lossen. En als het iets is wat buiten je macht lag? Dan helpt het om dit netjes uit te leggen.

Leer ervan
Zie een negatieve review als feedback waar je beter van wordt. Laat dat ook blijken: “Dank voor je feedback, daar kunnen we mee aan de slag!”

Bonus: zo krijg je meer reviews (en dus meer kansen)

Stuur automatisch een uitnodiging
Met WebwinkelKeur kun je dit gewoon instellen. Eén keer doen, en je hebt er geen omkijken meer naar.

Kies het juiste moment
Stuur het verzoek een paar dagen na levering. Dan is de klant enthousiast én heeft tijd gehad om je product te ervaren.

Maak het makkelijk
Hoe minder stappen, hoe groter de kans dat iemand een review achterlaat. Gelukkig doen wij daar ook hard ons best voor 😉

Door publiekelijk te reageren op zowel positieve als negatieve reviews, kan dit zorgen tot meer potentiële klanten en hierdoor de kans vergroot om nog meer reviews te verzamelen.

Tip: Bij het WebwinkelKeur PLUS en PRO-pakket, kun je je uitnodigingen personaliseren, herinneringen instellen en je uitnodigingen vanuit je eigen domein versturen.

Tot slot

Reageren op reviews is meer dan alleen netjes zijn – het is een manier om te bouwen aan je merk, klantrelaties en conversie. Of iemand nu blij of teleurgesteld is: jouw reactie kan het verschil maken. Dus laat je stem horen, wees betrokken en blijf altijd vriendelijk.

Bericht delen:
LinkedIn