OpenCart: keurmerk & reviews

reviews verzamelen met opencartWebshop keurmerk en reviewsysteem

Een keurmerk en reviewsysteem voor je OpenCart webshop? De OpenCart module zorgt voor een eenvoudige integratie van het WebwinkelKeur binnen jouw webshop. Hiermee is het heel makkelijk om de innovatieve WebwinkelKeur sidebar in jouw OpenCart webwinkel te integreren. Zo kun je reviews tonen zonder dat de bezoeker je webshop hoeft te verlaten.

Installatie instructies voor OpenCart:

De OpenCart module zorgt voor het automatisch uitnodigen van klanten voor het delen van een review. Bij elke afgewerkte bestelling wordt automatisch een uitnodiging naar de klant verzonden waarin hij uitgenodigd wordt om zijn ervaring te delen. Met reviews vergroot je het vertrouwen en de conversie van jouw webshop. Hiertoe dient wel de cronjob ingesteld te worden.

Installatie module Opencart

Integratie Opencart module voor WebwinkelKeur

Volg onderstaande stappen om de WebwinkelKeur module bij Opencart te installeren.

Stap 1: Download de module vanaf OpenCart.com

Stap 2: Upload de bestanden in de map src/ naar de webserver (we raden een backup van jouw webshop aan alvorens installatie).

Stap 3: De module kan nu worden ingeschakeld in de administratieinterface.

Stap 4: Vul jouw webwinkel ID en API key in en configureer de module (deze gegevens zijn te vinden via ons Dashboard > Installatie).

Stap 5: Het aanvragen van de uitnodigingen gebeurt automatisch zodra iemand je site bezoekt. Je kunt wel alsnog de cronjob wilt instellen zodat deze niet afhankelijk is van bezoekers aan de site, maar in de praktijk is dit niet noodzakelijk.

Wil je wel een cronjob instellen, zorg dan dat de volgende url periodiek wordt aangeroepen https://www.uw-webwinkel.nl/index.php?route=module/webwinkelkeur/cron

Stap 6: Test jouw webshop goed na installatie en controleer of er geen conflicten zijn met andere (javascript)codes.

Stap 7: Maak je gebruik van reviewverzoeken, kijk dan in het WebwinkelKeur dashboard onder “Uitnodigingen beheren” of er geen foutmeldingen zijn en of uitnodigingen juist worden verstuurd.