One-click reviews

Met one-click-reviews kan jouw klant met 1 klik een beoordeling achterlaten. Gegevens zoals de klantnaam, ordernummer en e-mailadres importeren we rechtstreeks vanuit de webwinkelsoftware. Wanneer de klant een uitnodiging krijgt tot het achterlaten van een beoordeling dan hoeft deze slechts 1 keer te klikken op het aantal sterren dat deze geeft aan zijn beoordeling voor het plaatsen hiervan.

Het enige nadeel van one-click reviews is wel dat een toelichting op de beoordeling kan ontbreken. Gezien klanten na hun eerste klik alsnog het beoordelingsformulier te zien krijgen, verwachten we echter dat de meeste beoordelingen gewoon van een toelichting voorzien blijft worden. Jij, als webwinkelier, bepaalt zelf of je one-clicks reviews wilt activeren of niet. Deze mogelijkheid van one-click reviews kan eenvoudig ingesteld worden vanuit het WebwinkelKeur dashboard.

Werking van one-click reviews

De one-click reviews zijn beschikbaar voor iedereen met een plus- of pro lidmaatschap. Na installatie van het WebwinkelKeur ontvangen jouw klanten een e-mail van ons met de vraag hun aankoop te beoordelen. Deze e-mail heeft standaard 5 buttons. Klikt de klant op 1 van deze 5 buttons dan wordt zijn beoordeling direct opgeslagen. Hij of zij krijgt daarna net zoals normaal het formulier te zien om een toelichting te geven en zijn beoordeling uit te breiden. Besluit de klant dat niet te doen, dan is de beoordeling (het aantal sterren) echter al wel binnen en opgeslagen binnen het systeem.

Je kan tevens zowel publiekelijk als privé reageren op een one-click reviews.

Een reactie op een one-click review
Een reactie op een one-click review

Geen moderatieverzoeken mogelijk

Let op: normaal gesproken kun je voor een negatieve review een moderatieverzoek indienen. Dit is helaas niet mogelijk bij een one click review omdat er geen tekst aan toegevoegd is. Wij beoordelen altijd op inhoud en zonder deze inhoud kunnen wij geen moderatie uitvoeren. Deze negatieve one click reviews zullen we derhalve ook nooit verwijderen. Voor de duidelijkheid, alleen uitgenodigde klanten krijgen de mogelijkheid om een one click review achter te laten.

Activeren van one-click reviews

Je activeert one-click reviews door in te loggen op dashboard.webwinkelkeur.nl. Klik vervolgens op Reviews>Uitnodigingen en kies voor Instellingen. Onder aan deze pagina vind je het vinkje om one-click reviews te activeren.

Eenvoudig one-click reviews activeren
Eenvoudig one-click reviews activeren