Hypnobirthingrandstad
De cursus is praktisch en effectief, zo blijkt uit de ervaringen van de honderden cursisten die reeds bevallen zijn na een cursus bij Hypnobirthingrandstad, inmiddels een begrip in Amsterdam en Haarlem.
Zowel jij als je partner krijgen uitgebreide informatie en tools over de bevalling en wat te doen om volkomen ontspannen en vol vertrouwen je bevalling in te gaan, zodat de geboorte van je kind een prachtige ervaring wordt!
Anne Lemmens
Heel veel relevante informatie voor zowel mij als mijn partner, waardoor we de bevalling met vertrouwen tegemoet zien!
Danielle Vink
Wat een fijne, rustige en ongelofelijk kundige vrouw is Najva. Zonder haar begeleiding was mijn bevalling nooit hetzelfde geweest. Ze weet wat ze zegt, op het juiste moment. Ze is er voor je wanneer je het écht nodig hebt.
Hoe beoordeel je Hypnobirthingrandstad?
Daphne
Fijne begeleiding en goede informatieve cursus
Esther
Vlak voor mijn bevalling gelukkig nog aan kunnen sluiten bij de cursus, gegeven door Najva. Als ontzettend prettig ervaren. Een fijne kleine groep en Najva die met theorie en voorbeelden uit de praktijk info gaf maar vooral ook aansloot op onze wensen en vragen. De ademhalingstechnieken toe kunnen passen tijdens mijn bevalling, en belangrijker nog; hoe in je kracht te staan en in jezelf te geloven, hoe je bevalling ook verloopt.
Ester
Hele fijne cursus gehad bij Esther. Ontzettend veel geleerd over de bevalling en de voorbereidingen. Ik ben met een super fijn en goed gevoel mijn bevalling in gegaan en heb de bevalling als zeer positief ervaren. Fijn om de ademhalingstechnieken te gebruiken om weeën op te kunnen vangen en om goed voorbereid de bevalling in te gaan.
Iris
Ik denk dat niemand minder open stond hiervoor dan ik maar mede dankzij deze cursus was ik heel goed voorgelicht en voorbereid op de bevalling. Uiteindelijk precies de bevalling gehad die ik wilde, in bad en zonder ingrepen of pijnstilling. Hierover waren we goed voorgelicht tijdens de cursus.
Buket
Super fijne cursus. Ik was vooraf sceptisch, dacht dat het te zweverig zou zijn voor mij. Esther bereid je in 4 avonden voor op de bevalling. Je krijgt tips mee die tijdens je zwangerschap al handig zijn en die je kunt toepassen in het dagelijkse leven. De sessies zijn interactief en erg prettig. Naast theorie krijg je ook handige tips en informatie voor tijdens de bevalling in het ziekenhuis.
Lenny Konijn
Een zwangerschapscursus met veel verschillende aspecten om je goed voor te bereiden voor de bevalling en daarna. Inhoudelijk sterk en veel ruimte voor vragen.
Lisette Oosterhof
Hele fijne en duidelijke cursus. Ondanks dat ik me al flink had ingelezen in het stuk Hypnobirthing, heb ik nog veel dingen bij kunnen leren! Esther is een fijne docent waarbij we ook terecht konden toen onze situatie opeens compleet veranderde. Zij gaf ons hoop en vertrouwen dat we ook dat aan kunnen met z’n tweeën. We kijken dan ook met een zeer positief gevoel op de cursus terug en kunnen hem iedereen aanraden!
Renée
Wat een fijne cursus! Naast de rustgevende oefeningen vond ik het ook prettig om voorbereid te worden op de praktische kant van het verhaal. Bijvoorbeeld dat je best "nee" mag zeggen tegen bepaalde dingen in het ziekenhuis en wat de aanstaande partners kunnen verwachten.
Een goede combi van praktische info + een klein beetje 'zweef' :) Absoluut een aanrader! -
Jocintha
Cursus heel fijn ervaren! Vooral het stuk van het vertrouwen hebben in je eigen lijf en dit hardop uitspreken tegen jezelf en voor jezelf. Het heeft mij geholpen zekerder te zijn over wat mijn lichaam kan. Meditaties erg fijn om thuis te oefenen, soms wat lang.
Najva is een mooi mens en helpt je goed! -
Renate Luijendijk
Na 3 lessen ben ik op inzichten gebracht waardoor ik nu niet meer zo tegen de bevalling opkijk. Al veel geleerd over hoe de bevalling precies in z'n werking gaat en de voor en nadelen van pijnstilling, een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling. Hierdoor kan ik een geinformeerde beslissing maken. Hypnobirthing leert mij ontspanningsoefeningen die ik tijdens de bevalling, maar ook daarbuiten kan gebruiken. Ik kan iedereen aanraden om zich goed voor te bereiden middels deze cursus. Esther weet echt onwijs veel en zal al je vragen kunnen beantwoorden!
Maartje
Deze hypnobirthing cursus van Esther is een echte aanrader! De cursus was bij ons thuis, one op one, en dat is ons heel goed bevallen. Heel fijn dat Esther ook de medische achtergrond kan uitdiepen, ook voor mijn man was dit heel duidelijk en fijn. Het boek is erg makkelijk en fijn om door te lezen. Zelf meerdere keren gelezen om het me helemaal eigen te maken. Ook de oefeningen die van te voren zijn opgenomen zijn een fantastische steun om je goed voor te bereiden. De ademhalingsoefeningen kan ik iedereen aan bevelen! Dit is juist hetgeen waardoor ik binnen no time op de gewenste centimeters zat, zonder dat ik het echt heb meegekregen. Heerlijk in mijzelf gekeerd door de ademhalingen. Ook tijdens de pers fase kon ik goed op adem komen hierdoor tussen de weeën door. Ik kan iedereen deze cursus aan bevelen!
Marissa
Fijne cursus, concrete informatie afgewisseld met ademhalingstechnieken en andere hypnobirthing oefeningen. Dit voelde als een goede voorbereiding op de bevalling.
William Best
It was a very useful and fun course. Esther really took the time for us to show all kinds of breathing exercises and told us all about how to prepare ourselves in the best way for the birth of our baby. I'm really happy we took the course. We feel more ready now and also more comfortable in the things that will come. So I definitely recommend this course. It's given in Dutch and English
Nathalie Vermaak
Superfijn dat de cursus ook online gegeven wordt, door de Corona-situatie voelde een online cursus fijner voor ons. De online cursus was net als een live cursus met andere cursisten, maar dan lekker thuis vanaf de bank!
Marlien
Deze cursus voldeed niet aan m’n verwachting. Hoewel ik geloof dat Esther haar vak verstaat, werkte voor mij deze cursus niet. Ik vond het veel gepraat (ook teveel ingegaan op persoonlijke ervaringen van andere cursisten) en had gehoopt op het aanleren van goede ademhalingstechnieken. Dit werd kennelijk bewaard tot aan het eind van de cursusdag, maar dat heb ik niet volgehouden. Ik heb gekozen voor de cursus op 1 dag, dat vind ik niet aan te bevelen als je al flink zwanger bent, want het is erg veel zitten.
De bevalling is overigens prima verlopen, ook zonder cursus.
Overigens fijn dat het andere vrouwen wel heeft bijgedragen!Antwoord van HypnobirthingrandstadHai Marlien, jammer dat je andere verwachtingen van de cursus had. (Al begin ik de cursus juíst altijd met de langzame ademhaling-oefening via je buik ;-) Fijn dat je goed bent bevallen, heel veel geluk gewenst! Hartelijke groeten Esther
Karin
Professionele zorg met warme en nuchtere blik op hypnotherapie. Esther geeft aan welke keuzes je hebt als zwangere. Zij maakt duidelijk onderscheid tussen bewijzen en overtuigingen van hypnobirthing. Ik heb twee fantastische bevallingen gehad waarvan ik heb kunnen geniet. Beide keren was is ontspannen en goed voorbereid, waarvoor ik zeer dankbaar ben, met name Esther.
Rianne
Heldere uitleg, overzichtelijke informatie, hele fijne oefeningen en tegelijkertijd veel ruimte voor vragen of wat er ook maar speelt in de groep. Een hele fijne prettige voorbereiding op je bevalling.
Najva
Heel fijne cursus, de oefeningen kunnen toepassen tijdens bevalling zelfs wanneer het medisch werd.