Skip to content

Blog

Belastingvoordeel voor webwinkel vanuit huis

11686
1
0

Goed nieuws voor webwinkeliers met een huurhuis die vanuit huis werken. De hoge raad heeft deze week besloten dat ZZP’ers met een werkruimte die meer dan 10% uitmaakt van het totale woonoppervlak, zijn totale woonkosten mag aftrekken. Dit kan leiden tot een mooi belastingvoordeel.

Wat dit financieel precies betekent? De website Firm24 geeft een mooi rekenvoorbeeld. Hiermee kan je inkomen dus fors dalen en daarmee de belasting die je betaalt.

Belastingvoordeel voor webwinkels vanuit huis
Belastingvoordeel voor webwinkels vanuit huis

Vroeger waren alleen huurkosten aftrekbaar al de werkruimte een eigen ingang had. De hoge raad doet nu echter een andere uitspraak. Voor eigenaren van een koopwoning blijft de eis voor een aparte eigen ingang wel bestaan.

Een mooie opsteker voor ZZP’ers en webwinkeliers. De verwachting is echter dat het voordeel in de toekomst weer ongedaan gemaakt zal worden middels nieuwe regelgeving. Voor nu raden we je aan om bij je boekhouder of belastingadviseur na te vragen of deze constructie ook voor jou voordelig is. In veel gevallen kan de regeling namelijk met terugwerkende kracht worden toegepast, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan.

Zo is de wet naar waarschijnlijkheid niet toepasbaar voor webwinkeliers die al jaren ondernemer zijn, je zou dan namelijk opeens de huur op je balans vermelden, terwijl dat de jaren daarvoor niet gebeurde. Verhuis je (onlangs) naar een nieuw huurhuis, dan kunnen huurkosten wel opgevoerd worden.  We raden je dus sterk aan de mogelijkheden na te vragen bij je boekhouder of belastingadviseur.

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *