Overslaan naar hoofdinhoud
  • Groei in omzet en betrouwbaarheid
  • De laagste prijs
  • Automatisch reviews verzamelen

Meer overzicht, meer vertrouwen en meer zichtbaarheid voor je reviews met onze vernieuwde ledenpagina!

Op 18 mei 2026 hebben we de vernieuwde WebwinkelKeur ledenpagina live gezet. De ledenpagina is al jarenlang een belangrijke plek waar consumenten kunnen controleren of een webshop betrouwbaar is. Met deze vernieuwing hebben we de pagina overzichtelijker, moderner en informatiever gemaakt. Reviews, zekerheden, contactgegevens, externe bronnen, productreviews en aanvullende transparantie-informatie komen nu samen op één duidelijke pagina. Zo krijgt de bezoeker sneller een compleet beeld van jouw webshop, zonder zelf op verschillende plekken te hoeven zoeken.

Geschreven door Caleni Geerdink

Eén overzichtelijke pagina voor reviews en zekerheden

De vernieuwde ledenpagina is ontworpen met de bezoeker in gedachten. Consumenten willen snel kunnen zien of een webshop betrouwbaar is, maar soms ook dieper kunnen doorklikken als zij meer willen weten. Daarom tonen we de belangrijkste informatie direct op de pagina: de reviewscore, het aantal reviews, de status van het keurmerk, contactgegevens en de zekerheden die bij WebwinkelKeur horen.

Snelle bezoekers kunnen de pagina daardoor eenvoudig scannen. Voor bezoekers die meer zekerheid zoeken, is er extra verdieping beschikbaar via popups en doorklikmogelijkheden. Daar kunnen zij meer lezen over bijvoorbeeld de zekerheden, de manier waarop reviews worden berekend en de maatregelen die we nemen om de echtheid van reviews te bewaken.

Geoptimaliseerd voor mobiel gebruik

Steeds meer consumenten oriënteren zich en shoppen via hun smartphone. Daarom hebben we de ledenpagina mobile first aangepakt. De pagina is rustiger opgebouwd, beter scanbaar en prettiger te gebruiken op kleinere schermen.

Reviews, zekerheden en actieknoppen zijn duidelijker geplaatst, zodat bezoekers sneller vinden wat zij zoeken. Dat is belangrijk, want vertrouwen moet niet alleen op desktop goed zichtbaar zijn, maar juist ook tijdens mobiel shoppen.

Productreviews en vertaalde reviews zichtbaar op je ledenpagina

Bij WebwinkelKeur kun je automatisch productreviews verzamelen. Nieuw is dat deze productreviews nu ook worden getoond op je ledenpagina. Daarmee krijgt de bezoeker niet alleen een beeld van jouw webshop als geheel, maar ook van specifieke producten. Zeker bij producten waarbij uitstraling, kwaliteit of pasvorm belangrijk zijn, kan dit net het extra stukje vertrouwen geven dat nodig is.

Gebruik je Premium Productreviews, dan profiteer je bovendien van extra zichtbaarheid voor je producten en kun je productreviews inzetten voor betere presentatie in je shop en richting Google. Zo haal je meer waarde uit de reviews die je toch al verzamelt.

Binnen onze PRO pakketten kun je reviews automatisch laten vertalen naar het Engels, Duits en Frans. Deze vertalingen worden nu ook op de vernieuwde ledenpagina getoond. Dat is vooral interessant voor webshops die internationaal verkopen of bezoekers uit meerdere landen ontvangen. Ook productreviews en antwoorden op reviews worden meegenomen in de vertalingen, zodat je ledenpagina ook voor internationale bezoekers relevant en overtuigend blijft.

Foto’s en video’s bij reviews

Naast sterren en geschreven reviews kunnen klanten nu ook foto’s en video’s toevoegen aan hun review. Deze beelden tonen we op je ledenpagina en in steeds meer versies van onze widgets.

Dat maakt reviews krachtiger. Een klant die een product in gebruik laat zien, geeft vaak meer vertrouwen dan alleen een korte tekst. Zeker bij mode, meubels, sieraden, woonaccessoires, elektronica of gepersonaliseerde producten kan visuele feedback veel invloed hebben op de aankoopbeslissing.

Met user generated content breng je jouw webshop tot leven. Je laat niet alleen zelf zien wat je verkoopt, maar laat vooral jouw klanten het verhaal vertellen.

Vernieuwd reviewformulier voor meer conversie

Ook het reviewformulier is verbeterd. We hebben gekozen voor een cleaner design, zodat klanten eenvoudiger en sneller een review kunnen achterlaten. Daarnaast kunnen klanten nu makkelijker foto’s of video’s toevoegen aan hun beoordeling.

De verbeterde ervaring is niet alleen prettiger voor de klant, maar ook gericht op conversie. Hoe eenvoudiger het is om een review achter te laten, hoe groter de kans dat klanten dit ook daadwerkelijk doen.

Gesponsorde reviews duidelijk gelabeld

Wil je klanten stimuleren om een review te schrijven door bijvoorbeeld een korting, vergoeding of ander voordeel aan te bieden? Dan is transparantie belangrijk.

Daarom kun je in je dashboard aangeven dat het om gesponsorde reviews gaat. Op de ledenpagina tonen we dan een duidelijk label bij deze reviews. Zo ziet de bezoeker direct dat er sprake is van een beloning of stimulans.

Op deze manier kun je meer reviews verzamelen, terwijl je transparant blijft richting consumenten en aansluit bij de richtlijnen van de ACM.

Meerdere shops, filters en externe bronnen

Heb je meerdere webshops actief binnen jouw account? Dan kunnen deze nu ook op je ledenpagina worden getoond, inclusief reviewscore en aantal reviews. Dat is handig wanneer je meerdere labels, shops of domeinen beheert. Bezoekers kunnen eenvoudig doorklikken naar je andere shops en zien meteen hoe deze beoordeeld worden.

Ook kunnen bezoekers nu eenvoudiger een beeld krijgen van jouw dienstverlening en producten. Reviews zijn beter te filteren en te sorteren, waardoor iemand sneller relevante ervaringen vindt. Daarnaast kunnen bezoekers aangeven dat een review nuttig is. Waardevolle reviews kunnen daardoor meer zichtbaarheid krijgen en toekomstige klanten beter helpen bij hun keuze.

Veel webshops verzamelen niet alleen reviews via WebwinkelKeur, maar ook via andere bronnen. Denk aan platforms zoals Bol.com, Trustpilot of andere externe kanalen. Op de vernieuwde ledenpagina worden externe bronnen subtiel verwerkt. Ze zijn lager op de pagina direct zichtbaar, zodat bezoekers een breder beeld krijgen van je reputatie. Tegelijk blijven de belangrijkste WebwinkelKeur-informatie en zekerheden centraal staan.

Meer vertrouwen op het juiste moment

De vernieuwde ledenpagina is gebouwd om consumenten sneller duidelijkheid te geven. Is de webshop goedgekeurd? Hoe beoordelen klanten deze webshop? Welke zekerheden zijn er? Wat zeggen klanten over specifieke producten? En zijn er foto’s of video’s die de ervaring ondersteunen?

Door al deze onderdelen samen te brengen, wordt de ledenpagina een sterkere vertrouwenspagina voor jouw webshop. Niet alleen voor consumenten die bewust controleren of een webshop betrouwbaar is, maar ook voor bezoekers die via reviews, widgets of zoekmachines op je ledenpagina terechtkomen.

Met deze vernieuwing maken we reviews, zekerheden en transparantie beter zichtbaar. Zo helpen we webshops om vertrouwen op te bouwen en consumenten om met meer zekerheid online te kopen.