Skip to content

Blog

Europees EMOTA keurmerk gelanceerd

10647
1
0

Notitie, 18 december 2019: EMOTA stopt met bestaan vanaf 1 januari 2020. Alternatief voor het Europese keurmerk: ValuedShops.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag is het dan zover! De lancering van het Europese EMOTA keurmerk. Met meer dan 5.000 webwinkels als actief lid in meer dan 12 landen is het een breed gesteund Europees keurmerk. Het keurmerk is primair bedoeld voor webwinkels die ook buiten de eigen landsgrenzen willen verkopen.

WebwinkelKeur is de Nederlandse vertegenwoordiger van het EMOTA keurmerk
WebwinkelKeur is de Nederlandse vertegenwoordiger van het EMOTA keurmerk

Het EMOTA keurmerk stelt eisen op het gebied van informatievoorziening, levering en behandeling van klachten. Als Trustmark Comité lid heeft WebwinkelKeur geholpen met de ontwikkeling van dit Europese keurmerk. In elk land wordt het keurmerk vertegenwoordig door een nationale organisatie. In Nederland is WebwinkelKeur de vertegenwoordiger van het EMOTA keurmerk. Webwinkels die voldoen aan de WebwinkelKeur criteria komen ook in aanmerking voor het EMOTA keurmerk. Het EMOTA keurmerk dient altijd getoond te worden naast het WebwinkelKeur keurmerk.

De Eurocommissaris voor Justitie, consumentenrechten en gendergelijkheid  Věra Jourová is in ieder geval blij met de lancering van EMOTA..Today’s launch will help build consumers’ trust in the digital world. Currently, only 15% of European consumers buy online from other Member States.”…”Well done to EMOTA for this [E : launch of European Trust Mark] achievement. This is a solid step on a journey towards gaining consumer trust.

EU pakket met meertalige ondersteuning

Het EMOTA keurmerk zal onderdeel zijn van een EU pakket speciaal bedoeld voor webwinkels die ook buiten Nederland verkopen. Naast het EMOTA keurmerk zal dit pakket ook voorzien worden van meertalige ondersteuning. De meertalige ondersteuning zal volgens planning aan het eind van 2015 beschikbaar zijn, het is nu echter al mogelijk om gebruik te maken van het EMOTA keurmerk. De kosten voor dit pakket bedragen €19,- per maand, dit is inclusief alle mogelijkheden van het WebwinkelKeur PLUS pakket. Er zijn dus geen additionele kosten verbonden aan het EMOTA pakket, het keurmerk is onderdeel van het Europese pakket dat door ons geïntroduceerd gaat worden.

 

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *