Modelformulier herroeping / retourformulier webwinkel

Als webwinkelier ben je verplicht te voldoen aan je informatieplichten. Zo is het verplicht een modelformulier herroeping beschikbaar te stellen aan je klanten. Jouw klanten hoeven dit formulier echter niet te gebruiken, ze mogen hun retouren bijvoorbeeld ook per e-mail aanmelden. Wel ben je altijd verplicht zo’n formulier als optie aan te bieden.

 

Modelformulier voor jouw webshop

Daarom biedt WebwinkelKeur hiervoor een modelformulier ter beschikking. Deze template kun je invullen en daarna eenvoudig op je webwinkel plaatsen. Het is daarbij bij wet verplicht om dit formulier als download beschikbaar te stellen. Verstrek je dit formulier niet, dan loop je de kans dat de wettelijke bedenktijd verlengd wordt tot het moment dat je dit formulier wel verstrekt.

We raden je aan om naast plaatsing op de webwinkel dit formulier (uitgeprint) bij te voegen bij de bestelling en/of digitaal als bijlage bij de bevestiging van de bestelling per e-mail. Vul hierbij wel je persoonlijke bedrijfsgegevens en informatie in op de daarvoor aangegeven plaatsen.

Download het voorbeeld modelformulier
Om dit bestand te openen heb je een tekstverwerker nodig, bijvoorbeeld Microsoft Office Word of Open Office.

Meld je direct aan!

Ook hebben wij voorbeelden van een Privacy Policy en algemene voorwaarden.

modelformulier herroepingsrecht
Modelformulier herroeping: Verplicht voor webwinkels