Skip to content

Blog

Pakket bezorging middels drones

10181
0
0

Van het bezorgen van pakketjes door Drones heb je wellicht al eens gehoord. Toen je over deze nieuwe vorm van pakketbezorging hoorde flitste wellicht meteen de een na de andere futuristisch beeld langs in je gedachten? De drones lijken namelijk de toekomstige vorm van postbezorging, alhoewel het experimenteren met de postbezorging niet zomaar kan en mag. Gisteren is echter de eerste bestelling door een drone bezorgt in Nederland.

Samenwerking B2C Europe met Parcer om pakketbezorging drones werkelijkheid te laten worden in Nederland.

Het bedrijfs B2C Europe heeft namelijk de handen in één geslagen met het innovatieve bedrijf Parcer. Parcer is een organisatie welke brievenbussen verkoopt welke gebruik maken van de RFID-technologie (radio frequency identification). Door deze technologie kunnen de onbemande vliegtuigjes (drones)  van een afstand informatie opslaan en aflezen waardoor deze de pakketjes kunnen bezorgen bij de eigenaar van de brievenbus. Het gaat hier initieel nog om een experiment met de technologie. Kijk onderstaand filmpje dan ook om een idee te krijgen van hoe het werkt.

Voordelen en nadelen pakketbezorging door Drones

De voordelen van de pakketbezorging door Drones liggen voor de hand; het kan er voor zorgen dat de pakketbezorging sneller, eenvoudiger en goedkoper kan. Wel zijn er genoeg redenen te bedenken waarom de overheid zich er streng mee bemoeit, bijvoorbeeld in verband met veiligheid. Je moet er namelijk niet aan denken dat jouw zojuist bestelde pakketje van grote hoogte in een kinderwagen valt. Ook zijn er natuurlijk nog praktische obstakels, hoe bijvoorbeeld het verkeer in de lucht te stroomlijnen als het om duizenden vluchten per dag gaat. Het lijkt er dan ook niet op dat we binnen de komende vijf jaar al mogen verwachten dat alle bestellingen door Drones worden gedaan.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën als webwinkelier over de bezorging door drones van de bij jouw door klanten geplaatste bestellingen. Ben je voorstander of tegenstander en waarom wel of niet?

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *