Skip to content

Blog

Zijn algemene voorwaarden verplicht?

31595
0
3

Algemene voorwaarden zijn niet wettelijk verplicht voor een webwinkel, maar het is wel zeer gebruikelijk en verstandig om algemene voorwaarden te hanteren. Ook is het hebben van duidelijke algemene voorwaarden een eis om in aanmerking te komen voor WebwinkelKeur.

Algemene voorwaarden bieden namelijk duidelijkheid rondom de rechten & plichten van zowel de consument als de ondernemer. Daarmee voorkomen ze (juridische) conflicten en onverwachte situaties.

Heb je geen algemene voorwaarden dan geldt de (Nederlandse) wet, in veel gevallen is die zonder algemene voorwaarden niet erg voordeliger voor de ondernemer. Belangrijk dan ook om algemene voorwaarden op je webwinkel te hebben en deze ook tijdens de checkout te vermelden.

Het opstellen van algemene voorwaarden hoeft niet complex te zijn, gezien de meeste webwinkels juridisch niet veel van elkaar verschillen, we bieden gratis algemene voorwaarden voor webshops aangevuld met andere juridische documenten en voorbeeldteksten. Daarmee heb je je webwinkel snel op orde.