Skip to content

Blog

Verkoop van tweedehands spullen en herroepingsrecht / bedenktijd

23893
2
0

Bij online verkoop geld er principe altijd een bedenktijd (ook wel herroepingsrecht genoemd). Nu krijgen we nog wel eens de vraag of deze ook geldt voor tweedehands producten zoals kleding en boeken.

Wat dat betreft kunnen we kort zijn, er geldt ook gewoon een bedenktijd op tweedehands producten. In de wet wordt er namelijk geen uitzondering gemaakt voor tweedehands producten, hierdoor geldt gewoon de normale wetgeving. Het is dus niet toegestaan deze producten uit te zonderen van retour, ook als je dat vooraf aangeeft.

Ook Bol.com verkoopt zowel tweedehands als nieuwe producten
Ook Bol.com verkoopt zowel tweedehands als nieuwe producten, daarbij kun je gewoon retourneren…

Belangrijk is wel om op te merken dat dit niet geldt bij een consument die producten verkoopt. Koop je dus iets bij een consument via marktplaats, dan geldt er geen herroepingsrecht. Koop je iets bij een bedrijf (als consument) dan wel. Bij platformen die optreden als intermediair is het dus goed opletten bij wie je iets koopt, in het geval van Bol.com wordt gewoon 14 dagen bedenktijd geboden, maar andere partijen gaan hier wellicht anders mee om.

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Ok. Maar houdt de wettelijke bedenktijd bij tweedehands artikelen ook in dat je recht hebt op geld retour? Of mag een winkelier het verplicht stellen dat je alleen een ander artikel mag uitkiezen voor het terug gebrachte artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *