Skip to content

Blog

Installatie instructies Mijnwebwinkel widget & sidebar

13183
0
1

WebwinkelKeur widget & sidebar installeren Mijnwebwinkel

Tot voor kort was het binnen Mijnwebwinkel niet mogelijk om onze sidebar en widget te plaatsen. Daar komt met de ondersteuning van Google tag manager (GTM) binnen Mijnwebwinkel verandering in. Middels de volgende stappen kun je als Mijnwebwinkel klant ook gewoon gebruik maken van onze widget en sidebar.

Account aanmaken voor Google tag manager

Gebruik je Google Tag Manager al binnen MijnWebwinkel en is deze al geheel gekoppeld? Dan kun je verder gaan bij het kopje ‘Sidebar installeren via GTM’, ben je geheel nieuw, dan moet je eerst een (gratis) Google Tag Manager (GTM) account aanmaken. Doe dit door je via de website van GTM te registreren. Meld je bij voorkeur aan met het e-mailadres dat je ook voor andere Google producten gebruikt, waaronder Google Analytics.

Tijdens het doorlopen van de aanmelding wordt er gevraagd om een accountnaam te kiezen, hiervoor raden we aan de naam van je webshop te gebruiken. Tevens dien je een containernaam te kiezen, we raden daar de naam van je webshop voor aan gevolgd door Mijnwebwinkel. Bijvoorbeeld “Wehkamp Mijnwebwinkel”. Kies vervolgens dat de container wordt gebruikt op ‘Internet’ en kies dan voor ‘Maken’.

Account aanmaken bij GTM
Account aanmaken bij GTM

Google tag manager koppelen aan Mijnwebwinkel

Je hebt nu een GTM account met daarin de WebwinkelKeur code. Nu wordt het tijd om deze te koppelen aan je Mijnwebwinkel. Log hiervoor in op Mijnwebwinkel, klik vervolgens in het linker menu op ‘Google diensten‘ onder het kopje ‘Marketing’. Kies bovenaan op het tabblad ‘Google Tag Manager’. Is dat tabblad nog niet zichtbaar? Contacteer dan Mijnwebwinkel.

Klik op ‘Verbinden met Google’. Kies vervolgens voor ‘Toestaan’ om je Google Account te verbinden met Mijnwebwinkel.

Je account is nu verbonden. Zet nu het vinkje voor ‘Maak gebruik van Google tag manager’ op groen. Kies vervolgens de container die je bij het aanmaken van je GTM account hebt aangemaakt en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

De sidebar is nu actief. Let op, vraagt jouw webshop toestemming voor ‘Cookies’? Dan is de sidebar pas actief nadat de bezoeker hiervoor toestemming heeft gegeven.

Jouw Mijnwebwinkel is nu gekoppeld met GTM
Jouw Mijnwebwinkel is nu gekoppeld met GTM

Sidebar installeren via GTM

Je hebt nu een GTM account met container gekoppeld in Mijnwebwinkel.  We gaan nu de javascript integratie met sidebar installeren. De exacte opties kunnen iets anders heten afhankelijk van de taal van je GTM account.

Om de javascript code van WebwinkelKeur toe te voegen maken we een nieuwe tag aan. Klik hiervoor in het menu links op ‘Tags’ (‘Nieuwe tag’) en klik vervolgens op de knop ‘New’ (‘een nieuwe tag toevoegen’) om een nieuwe tag aan te maken.

Bovenaan staat nu de tekst ‘Untitled Tag’ (‘naamloze tag’) klik hier op om deze te bewerken en verander de naam naar “WebwinkelKeur javascript” of een andere benaming waardoor jij weet dat het om de javascript code van WebwinkelKeur gaat.

Klik vervolgens op ‘Tag Configuration’, er opent zich nu een scherm, scroll naar onderen en onder het kopje ‘Custom’ voor ‘aangepaste HTML’ om je eigen code in te voeren.

Er verschijnt nu een venster om je HTML code in te voeren. Kopieer hierin de javascript code welke je vind in jouw dashboard onder ‘Promotie’ > ‘Sidebar’ .

De Javascript code ingesteld via GTM
De Javascript code ingesteld via GTM

Klik vervolgens onderaan op ‘Triggering’. Kies daarna in het venster wat verschijnt voor ‘All Pages’.

Stel Triggering in op "All pages" zodat de sidebar op alle pagina's van je webwinkel verschijnt
Stel Triggering in op “All pages” zodat de sidebar op alle pagina’s van je webwinkel verschijnt

Kies nu bovenaan voor ‘Save’ om de code op te slaan en daarna op ‘Verzenden’. Klik vervolgens bovenaan je scherm op ‘Publish’ (‘publiceren’) om je wijzigingen naar je webwinkel te publiceren. Er verschijnt dan een scherm waar je een naam voor de wijziging kunt opgeven, dit kun je leeg laten en op ‘Doorgaan’ klikken. Hierna is de sidebar actief op jouw webshop.

Deze gehele stap nakijken? Bekijk dan onze video op Youtube.

Widget plaatsen

De sidebar is nu actief. Nu willen we natuurlijk ook nog de WebwinkelKeur widget plaatsen. Dit kan eenvoudig door de tekst [WEBWINKELKEUR-WIDGET] (zonder -) op je website te plaatsen op de plek waar je wilt dat onze review widget verschijnt.

Willen we bijvoorbeeld de widget weergeven in één van de zijkanten, dan gaan we links naar ‘Vormgeving’ en kiezen we vervolgens voor ‘Indeling’.

Nu slepen we een blok van het type Tekst naar de plek waar we willen dat de widget verschijnt. Kies een titel voor je blok en zet vervolgens de tekst [WEBWINKELKEUR-WIDGET] (zonder -) bij de vrije tekst. Kies voor ‘toepassen’.

Middels een tekstblok in Mijnwebwinkel onze widget plaatsen
Middels een tekstblok in Mijnwebwinkel onze widget plaatsen

Klik nu onderaan op ‘Opslaan’ om je wijzigingen op te slaan. Als je nu jouw webshop herlaadt, dan zul je zien dat op de plek waar je de tekst hebt geplaatst de widget verschijnt.