Verwijder de slider van je homepage
Oorlog aan de Homepage Sliders![/caption]
Niet gebruiksvriendelijk
Je wilt jouw bezoeker op een gebruiksvriendelijke manier informatie voorschotelen. Een slider helpt daar niet bij, zeker niet op de homepagina. Je hebt namelijk geen sturing welke slide jouw bezoeker als eerste ziet, ook weet jouw bezoeker niet welke informatie er nog volgt in volgende slides. Het enige wat jouw bezoeker dus kan doen, is wachten en zien wat er voorbij komt. Heeft hij iets gezien wat hij interessant vindt, dan is de inhoud vaak al weer verdwenen voor hij er erg in heeft. Zelf heeft een slider op een homepage mij dan ook nog nooit geholpen te vinden wat ik zoek.
Thrivethemes legt dit ook goed uit
, in principe zijn er namelijk 2 situaties waarbij beide situaties in een slider slecht presteert.
- Je bezoeker vindt de inhoud die hij als eerste ziet interessant. Nadeel: De inhoud is al weer verdwenen voordat hij deze goed heeft bekeken.
- Je bezoeker vindt de inhoud die hij als eerste ziet niet interessant. Nadeel: Hij scrollt of klikt al weer verder voordat hij de rest van de slides heeft bekeken.
- Het ziet er cool uit (maar dat levert geen conversie op!)
- We willen veel informatie kwijt op de homepagina, maar de ruimte is beperkt (met als resultaat dat niets goed vindbaar is)
- Minder slides is beter.
- Laten bezoekers zelfs van slide wisselen door middel van duidelijke en GROTE buttons.
- Zorg ervoor dat de inhoud van de slides voor al je bezoekers interessant zijn, niet voor een kleine doelgroep.
- Denk om laadtijd, zoekmachine vriendelijkheid, enz.
- Wie ben je?
- Welke producten of diensten verkoop je?
- Waarom zou ik bij jou kopen?