- Home
- Blog
- eCommerce internationaal
- Voordelen van de EU voor de kleine webwinkel
Voordelen van de EU voor de kleine webwinkel
Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de EU[/caption]
Nederland is een klein landje, toch zijn we erg vooruitlopend op het internet. Zo zijn we met WebwinkelKeur ook in Spanje actief en merken we dat in Nederland het online shoppen al enkele stappen verder is dan in het zuiden van Europa. Doordat we op internetgebied voorlopen is de stap naar het buitenland maken dan ook interessant. Naast de taal waren er vroeger veel extra barrières, denk aan buitenlandse belasting aangifte, import heffingen en geheel andere regels per land. Deze barrières zijn nog niet verdwenen, maar het is al wel een stuk eenvoudiger geworden.
Zo zijn sinds 2014 de basis regels voor verkoop op afstand gelijk gemaakt voor elk land binnen de EU. Denk hierbij aan voorschriften rondom retourneren, vermelding van bedrijfsgegevens en ook geschilbemiddeling. De komende jaren gaat dit naar waarschijnlijkheid alleen nog maar verder in de vorm van dezelfde regels voor garantie en eenvoudigere regels voor btw-aangiftes.
Hierdoor wordt het steeds makkelijker om over de grens te verkopen. Omdat we in Nederland toch de nodige ervaring hebben en online voorlopen is dit zeker voor ons als klein landje interessant. In plaats van 16 miljoen potentiële klanten kunnen we als klein landje een veel grotere markt bedienen:
- Duitsland: 80 miljoen inwoners
- Frankrijk: 63 miljoen inwoners