Skip to content

Blog

De backlink van WebwinkelKeur zet jouw webshop op voorsprong

Webshop Backlinks
2834
0
0

Bij het optimaliseren van je webshop voor zoekmachines spelen backlinks een cruciale rol. Backlinks zijn links die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen. Deze externe links zijn belangrijk voor de vindbaarheid en autoriteit van je webshop in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. De backlink die jij als lid van WebwinkelKeur krijgt, geeft jouw webshop alvast een voorsprong!

Backlinks fungeren als stemmen van vertrouwen van andere websites richting jouw webshop. Wanneer gerenommeerde websites naar jouw webshop linken, interpreteren zoekmachines zoals Google dit als een teken van autoriteit en waarde, wat resulteert in een hogere ranking. Dit betekent dat je webshop meer zichtbaarheid krijgt en potentiële klanten jouw webshop makkelijker kunnen vinden.

Kwalitatieve backlinks 

De hoeveelheid en de kwaliteit van die ‘stemmen’ hebben invloed op de positie van je webshop in de zoekresultaten. Maar het is wel belangrijk om te benadrukken dat het niet alleen gaat om het aantal backlinks, maar vooral om de kwaliteit ervan. Hoogwaardige backlinks zijn afkomstig van relevante websites binnen jouw branche of niche. Een link van een gerenommeerde website die aansluit bij de inhoud en producten van je webshop heeft meer invloed dan tientallen links van willekeurige of irrelevante websites.

De backlink van WebwinkelKeur

De waarde van een weblink wordt uitgedrukt in de domein-autoriteitscore. Dat is een getal tussen de 0 en 100, waarbij 100 de hoogst haalbare score is. Hoe hoger de score, hoe hoger de autoriteit van je domein. De domeinautoriteit van WebwinkelKeur ligt met een score van 90 heel hoog en daar profiteer jij als lid met een backlink dus ook enorm van! Ter vergelijking, de score van nu.nl is 87, die van nos.nl 88 en die van Wikipedia 86. De backlink van WebwinkelKeur wordt geplaatst op je ledenpagina en leidt naar je webshop.

Hoe krijg je backlinks naar je webshop?

Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag om hoogwaardige backlinks te krijgen. Daarvoor is het essentieel om waardevolle en unieke content te creëren die andere websites graag willen delen. Zo vergroot je de kans dat andere websites naar jouw webshop gaan linken. Regelmatig blogposts, artikelen, infographics of video’s publiceren die interessant en informatief zijn voor jouw doelgroep, helpt je dus met je zichtbaarheid en vindbaarheid!

Daarnaast kun je ook actief aan linkbuilding doen door contact op te nemen met relevante websites en hen te vragen naar een mogelijke samenwerking of vermelding van jouw webshop. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een gastblog, een interview, of het toevoegen van een link naar jouw webshop in een bronvermelding. Door het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van relevante en betrouwbare websites, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je webshop, maar ook je geloofwaardigheid en reputatie. Overigens wordt door gebruikers gemaakte (user generated) content ook erg gewaardeerd door Google. Reviews geven je webshop op die manier ook een flinke SEO boost.

Kortom, backlinks zijn belangrijk voor de vindbaarheid en autoriteit van je webshop in zoekmachines. Het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van relevante websites draagt bij aan je online zichtbaarheid en geloofwaardigheid. Wat ga jij vandaag doen om (betere) backlinks te krijgen?

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *