Prestashop: keurmerk & reviews

reviews verzamelen met prestashop

Webshop keurmerk en reviewsysteem

Een keurmerk en reviewsysteem voor je Prestashop webshop? Met de Prestashop module zorg je voor een makkelijke integratie met de uitingen van WebwinkelKeur binnen jouw webshop. Hiermee is het heel eenvoudig om de innovatieve WebwinkelKeur javascript integratie in jouw Prestashop webwinkel te plaatsen. Zo toon je reviews zonder dat je bezoeker je webshop hoeft te verlaten.

 

Installatie instructies voor Prestashop:

De Prestashop module zorgt voor het automatisch uitnodigen van klanten voor het delen van een review. Bij elke afgewerkte bestelling wordt automatisch een uitnodiging naar de klant verzonden waarin hij uitgenodigd wordt om zijn ervaring te delen. Met reviews vergroot je het vertrouwen en de conversie van jouw webshop.

Installatie module Prestashop

Integratie Prestashop module voor WebwinkelKeur

Volg onderstaande stappen om de WebwinkelKeur module bij Prestashop te installeren.

 

Stap 1: Download de PrestaShop module.

Stap 2: Upload de ZIP via de online beheer interface van Prestashop, klik hiervoor op ‘Modules & Services’ en kies rechtsboven voor ‘Module toevoegen’. Upload daarna de via WebwinkelKeur gedownloade ZIP. We raden het aan om een backup van jouw webshop te maken alvorens installatie.

Stap 3: De module kan nu worden geïnstalleerd in de administratieinterface.

Stap 4: Vul je webwinkel ID en API key in en configureer de module (deze gegevens zijn te vinden onderaan de pagina met banner materiaal).

Stap 5: Test jouw webshop goed na installatie en controleer of er geen conflicten zijn met andere (javascript)codes. Plaats minimaal een testbestelling om het te controleren.

Stap 6: Verstuur je automatisch uitnodigingen? Kijk dan op je WebwinkelKeur dashboard onder “Uitnodigingen beheren” of er geen foutmeldingen zijn en of uitnodigingen juist worden verstuurd.

Productreviews inschakelen Prestashop

Productreviews inschakelen voor Prestashop

Volg onderstaande stappen om de WebwinkelKeur module bij Prestashop te installeren.

 

Stap 1: Login op jouw dashboard

Stap 2: Kllik op Reviews, Productrevies, Instellingen en daarna op de knop productreviews inschakelen.

Stap 3: Login op jouw Prestashop omgeving

Stap 4: Klik op Modules, Module catalogus en zoek de module Productcomments op en installeer deze.

Stap 5: Klik op Modules, Module manager en klik op de Configureer knop achter de WebwinkelKeur module.

Stap 6: Vink het vakje ‘Productbeoordelingen synchroniseren met PrestaShop’ aan, verander het ordernummer naar het laatste ordernummer en klik op Opslaan.

 

Wat moet ik doen als de PrestaShop module geen uitnodigingen verstuurt?

Je hebt de PrestaShop-module geïnstalleerd, er worden geen uitnodigingen verstuurt.

Zijn er bestellingen geplaatst na de installatie van de module die inmiddels een status hebben die het attribuut “Verzonden” heeft?

De module verstuurt pas uitnodigingen zodra bestellingen verzonden zijn.  In PrestaShop betekent dat dat bestellingen een status moeten hebben waarbij in de statusinstellingen het vinkje “Verzonden” (“Shipped”) is aangevinkt.

De module verstuurt alleen uitnodigingen voor bestellingen die zijn geplaatst nadat de module is geïnstalleerd.

Staan er foutmeldingen onder de module-instellingen?

Als er problemen zijn met het versturen van uitnodigingen, zouden er fouten getoond moeten worden onder het formulier waar de module is ingesteld.  Meestal hebben deze fouten te maken met een foutieve webwinkel ID of API key.

Probeert de module überhaupt uitnodigingen te versturen?

Vraag uw webbouwer te controleren of in de MySQL-tabel ‘orders’ regels staan met het veld webwinkelkeur_invites_sent = 0 en webwinkelkeur_invites_tries = 0.  Dat kan met deze SQL-query:

SELECT * FROM orders WHERE COALESCE(webwinkelkeur_invite_sent, 0) = 0 AND COALESCE(webwinkelkeur_invite_tries, 0) = 0

Als er rijen gevonden worden, betekent dat dat om de een of andere reden het proces dat uitnodigingen verstuurt niet gestart wordt.  Waarschijnlijk is er een bug in de module.  Neem daarover contact op met onze klantenservice.

Deze informatie heeft mij niet geholpen.  Hoe nu verder?

Neem alsjeblieft contact op met de klantenservice.  Vermeld wat je al hebt gecontroleerd.  Wij kunnen je verder helpen en eventueel problemen aan de module vinden en verhelpen.