Shopify: keurmerk & reviews

reviews verzamelen met shopify

Webshop keurmerk en reviewsysteem

Een keurmerk en reviewsysteem voor je Shopify webshop? De Shopify module zorgt voor een eenvoudige integratie van het WebwinkelKeur binnen jouw webshop. Hiermee is het heel makkelijk om de innovatieve WebwinkelKeur javascript integratie in jouw webwinkel te integreren. Zo toon je reviews zonder dat de bezoeker je webshop hoeft te verlaten.

Installatie instructies voor Shopify:

Voor PLUS-leden zorgt de module voor het automatisch uitnodigen van klanten voor het delen van een review. Bij elke afgewerkte bestelling wordt automatisch een uitnodiging naar de klant verzonden waarin hij uitgenodigd wordt om zijn ervaring te delen. Met reviews vergroot je het vertrouwen en de conversie van jouw webshop.

Installatie module Shopify

Integratie Shopify module voor WebwinkelKeur

Volg onderstaande stappen om de WebwinkelKeur module bij Shopify te installeren.

Stap 1: Activeer de module via deze link en klik op ‘Install unpublished app’

Geef WebwinkelKeur toegang tot jouw Shopify webwinkel
Geef WebwinkelKeur toegang tot jouw Shopify webshop

Stap 2: Vul je persoonlijke webwinkel ID + API code in. Deze gegevens vind je onder ‘Keurmerk plaatsen’ na inloggen op je WebwinkelKeur dashboard.

Configuratie van WebwinkelKeur module in Shopify
Configuratie van WebwinkelKeur module in Shopify

Stap 3: Vul de overige opties na eigen voorkeur in, vergeet geen vinkje te zetten bij ‘Sidebar weergeven’ als je de WebwinkelKeur sidebar wilt gebruiken.

Vergeet hier geen vinkje te zetten
Vergeet hier geen vinkje te zetten

Stap 4: Test jouw webshop goed na installatie en controleer of er geen conflicten zijn met andere (javascript)codes. Dit doe je door zelf een testorder te plaatsen en daarbij te controleren of er niets mis gaat. Controleer ook of bijvoorbeeld afbeeldingsliders nog zonder problemen werken.

Stap 5: Optioneel kun je ook de WebwinkelKeur widget plaatsen.

Product reviews inschakelen voor Shopify

Wij bieden voor Shopify gebruikers ook product reviews aan als extra dienst.
De kosten hiervan bedragen 9,95 per maand bovenop de bestaande kosten.

De voordelen van product reviews:

• Klanten nemen betere aankoopbeslissingen, wat resulteert in minder retouren.
  • Verhoog de omzet met behulp van “social proof”.
  • Verdien sterren in de onbetaalde Google-resultaten voor jouw productpagina’s en exporteer product reviews naar Google Shopping.
  • Verzamel zowel site- als product reviews met één beoordelingsverzoek.

Het activeren is simpel en snel gedaan via je dashboard.

Navigeer naar ‘Beoordelingen’ en ga door naar ‘Product reviews’.

Daar klik je op de knop om ze te activeren.

Wanneer je de functie hebt geactiveerd kun je de product reviews in 2 stappen werkend krijgen in je Shopify omgeving.

Stap 1: Als je onze WebwinkelKeur App al hebt geïnstalleerd dien je deze opnieuw te installeren.
Dit heeft te maken met nieuwe toestemming die we behoeven om orderdata te vragen. Dit kun je door in te loggen in Shopify > Apps > WebwinkelKeur > Delete > Opnieuw installeren > Toegang verlenen

Stap 2: Voor Shopify is het nodig dat je naast onze module ook hun eigen product reviews applicatie installeert. Je kunt die App hier vinden: Shopify productreviews.

Stap 3: Wanneer de App succesvol opnieuw is geïnstalleerd kun je binnen de instellingen van die App de optie ‘product reviews’ aanvinken.

Na deze stappen ben je klaar om orderdata op te vragen en product reviews te ontvangen.
Het tonen van deze reviews gebeurt automatisch onder de gekoppelde producten. Ook zorgt Shopify automatisch dat de juiste Schema.org opmaak wordt gebruikt zodat je aanspraak maakt op de gele sterren in de organische zoekresultaten.

Je klanten ontvangen vanaf nu een uitnodiging om jouw webwinkel te beoordelen. Nadat jouw webwinkel is beoordeeld krijgen zij de mogelijkheid te zien om hun producten te kunnen beoordelen.

Om te controleren of alles goed is ingesteld en er uitnodigingen worden verstuurd met de mogelijkheid om een product review achter te laten kun je inloggen in je WWK Dashboard > Uitnodigingen > Verzonden.

De uitnodigingen die verzonden zijn met de mogelijkheid om een product review achter te laten kun je herkennen aan een icoontje van een blauwe winkeltas.

GTIN Codes toevoegen voor Google:

GTIN ofwel Global Trade Item Number zorgt ervoor dat producten makkelijk van elkaar kunnen worden onderscheiden. Door elk product een unieke GTIN code te geven wordt het voor zoekprogramma’s zoals Google makkelijk om de producten te vinden. Er zijn verschillende soorten GTIN codes:

• EAN | European Article Numbering | 8- of 13-cijferige barcode
  • JAN | Japanese Article Numbering | 8- of 13-cijferige barcode
  • UPC | Universal Product Code | 12-cijferige barcode
  • ISBN | International Standard Book Numbering | 13-cijferig nummer
  • IFT-14 | Interleaved Two of Five | 14-cijferig nummer

Deze codes kun je in Lightspeed toevoegen door in te loggen in je Shopify dashboard > Producten > Product selecteren > Inventory.

Wil je naast sterren in de onbetaalde organische zoekresultaten ook gele sterren in Google Shopping? Lees dan de FAQ over product reviews versturen naar Google Shopping.

Q&A Image
Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van de behulpzame specialisten van WebwinkelKeur: