Rich Snippet Sterren

Opvallen in Google met Rich Snippet sterren?

Sterren in de organische (onbetaalde) zoekresultaten, behaal je met Rich Snippets. WebwinkelKeur biedt hiervoor ondersteuning! 

Sinds 2019 heeft Google haar beleid gewijzigd. Het is niet meer mogelijk om met shopreviews (reviews die over je webwinkel gaan) sterren te bemachtigen in de Google Zoekresultaten. Wel is dit natuurlijk nog mogelijk met product reviews. Voor het behalen van Rich Snippet sterren raden we je dus aan om de optie product reviews te activeren. 

 

Gelukkig blijft WebwinkelKeur ondersteuning bieden voor Rich Snippets via productreviews. Dit kan namelijk nog steeds positieve effecten hebben op Google en andere zoekmachines. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om met je shopreviews de sterren in Google Ads & Shopping te bemachtigen. 

Voorbeeld van sterren in de Google zoekresultaten

Voorbeeld van hoe sterren in de Google zoekresultaten worden getoond bij een boek.

Update: Google toont deze sterren steeds minder vaak. Hierdoor is het gebruik van de Rich Snippets in dit artikel niet in lijn met hun visie. WebwinkelKeur heeft hier verder geen invloed op, zelfs als de Rich Snippet goed is geplaatst. 

Hoe krijg je de Rich Snippets werkend?

Nu is natuurlijk belangrijk om te weten hoe je de Rich Snippets werkend krijgt. Hiervoor hoef je tegenwoordig alleen nog maar de Sidebar te installeren. Zodra je de Sidebar hebt geïnstalleerd, zijn de Rich Snippets direct geactiveerd. Meer weten over het installeren van de Sidebar? Klik dan hier

Google Seller Rating

De Rich Snippet Sterren zijn niet hetzelfde als de sterren van Google Seller Rating. Dat komt omdat de Rich Snippets de sterren laten zien binnen de organische zoekresultaten. De sterren van Google Seller Rating worden op zijn beurt getoond binnen de betaalde zoekresultaten (Google Ads / Google Shopping). De Rich Snippet Sterren zijn gratis, voor de sterren van de Google Seller Rating betaal je maandelijkse een bijdrage. 

 

Google reviewsterren

Google kent vele verschillende reviewmogelijkheden. Hoewel ze erg op elkaar lijken, is de werking van elke ster anders. Elke mogelijkheid binnen Google kun je met WebwinkelKeur tonen. Meer informatie over de andere mogelijkheden vind je hieronder:

 

Hoe weet ik of de Rich Snippet Sterren werken? 

 

Heb je de Sidebar geïnstalleerd, maar twijfel je of de Rich Snippets Daadwerkelijk werken? Dan kan je via deze site kijken door middel van je webshop URL of het goed is ingesteld. Je weet dan zeker dat Google de data op je webwinkel goed kan lezen.