Overslaan naar hoofdinhoud
  • Groei in omzet en betrouwbaarheid
  • De laagste prijs
  • Automatisch reviews verzamelen

WebwinkelKeur Javascript integratie Google Tag Manager

Geschreven door Marcel Landeweerd

Installatie van onze sidebar middels Google Tag Manager kan handig zijn wanneer je het laden van externe scripts overzichtelijk binnen Google Tag Manager wilt regelen. Tevens is het een oplossing voor elke webshop software die een Google Tag Manager ondersteuning biedt, maar geen andere mogelijkheden tot het plaatsen van Javascript code. Maak je gebruik van deze optie, zorg er dan voor dat onze javascript code niet nogmaals geladen wordt door een eventuele module.

WebwinkelKeur Javascript integratie

We gaan er in deze uitleg vanuit dat je al gebruik maakt van Google Tag Manager en deze correct binnen jouw webshop is geïnstalleerd. In deze uitleg maken we gebruik van de Engelstalige interface, de exacte opties kunnen iets anders heten afhankelijk van de taal van je GTM account.

1. Log in op je Google Tag Manager account en klik op de container die gebruikt wordt binnen jouw webshop.

1. Klik in het menu links op Tags en klik vervolgens op de knop New om een nieuwe tag aan te maken.

2. Bovenaan staat nu de tekst 'Untitled Tag'. Klik hierop en verander de naam naar WebwinkelKeur javascript.

3. Klik vervolgens op Tag Configuration. Scroll naar beneden en kies onder Custom voor Custom HTML.

4. Er verschijnt nu een venster om je HTML code in te voeren. Kopieer hierin de javascript code die je vindt in jouw dashboard onder 'Installatie' > 'Sidebar'.

1. Klik onderaan op Triggering. Kies in het venster dat verschijnt voor All Pages.

1. Kies bovenaan voor Save om de code op te slaan en klik daarna op Verzenden.

2. Klik bovenaan je scherm op Publish om de wijzigingen te publiceren. Er verschijnt een scherm waarin je een naam voor de wijziging kunt opgeven. Dit mag leeg blijven. Klik op Doorgaan.

Hierna kun je verder met de volgende stap (Google Tag Manager koppelen aan Mijnwebwinkel). Wil je de volledige uitleg nakijken? Bekijk dan onze video op YouTube.