Aanmelden
Keurmerk aanvragen
Contact
Contact opnemen

Mag ik prijzen exclusief BTW vermelden?

Het komt nogal eens voor, webwinkels primair gericht op B2B die de prijzen daarom exclusief BTW weergeven. Maar mag dat ook zomaar?

BTW! Weg ermee?In principe mogen prijzen exclusief BTW weergegeven worden, maar enkel en alleen wanneer het onmogelijk is voor consumenten om te bestellen. Verkoopt u dus voor 95% aan B2B, maar geeft u consumenten toch de mogelijkheid om te bestellen? Dan moet u de prijzen OOK inclusief BTW weergeven.

Hoe u het onmogelijk maakt voor consumenten om te bestellen? Dit kan eenvoudig door tijdens het afrekenproces verplicht om een bedrijfsnaam, BTW of KVK-nummer te vragen. Op deze manier kunnen consumenten niet bij u bestellen.

Uit welke wet de conclusie volgt dat dat het tonen van prijzen exclusief BTW niet is toegestaan? Zowel in de Wet op de Omzetbelasting 1968, het Burgerlijk Wetboek als in Wet Oneerlijke Handelspraktijken zijn hiervoor de bepalingen opgenomen. Het kan dus bijna bij wet niet duidelijker zijn dat het communiceren van prijzen exclusief BTW aan consumenten niet is toegestaan, ook niet wanneer u hierbij vermeldt dat het om prijzen exclusief BTW gaat.

Verkoopt u enkel zakelijk? Dan hoeft u niet te voldoen aan consumentenwetgeving. Welke regels wel/niet gelden voor B2B webwinkels hebben we al eerder behandeld.