Skip to content

Blog

Jouw buyers journey optimaliseren met videocontent op maat

Videomarketing Webshops
449
0
0

Video is een essentieel middel om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Én om betekenisvolle connecties te creëren. Mensen te binden aan jouw merk, dienst of product. Daarom is het slim om video strategisch in te zetten tijdens iedere fase van de buyers journey van jouw klanten. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Fase 1: De aandacht trekken met boeiende content (bewustwording)

Of: Een verhaal vertellen

In de eerste fase van de buyers journey zijn potentiële klanten bewust en actief op zoek naar een oplossing voor zijn of haar probleem. Aan jou de taak om hun aandacht te trekken en te triggeren dat jouw merk, product of dienst dé oplossing biedt. Of je nu kiest voor een boeiende, informatieve uitlegvideo of een pakkende 3D-animatie waarin jouw bedrijfsidentiteit krachtig wordt neergezet… het doel is om jouw merk te introduceren, een authentiek verhaal te vertellen en een sterke indruk achter te laten. Zodat potentiële klanten zich emotioneel verbonden gaan voelen met jouw merk.

Fase 2: Leads koesteren met educatieve video’s (overweging)

In deze fase onderzoeken potentiële klanten specifieke oplossingen voor hun problemen. Op dit moment is het belangrijk diepgaande(re) informatie te bieden over producten of diensten, door middel van educatieve animaties. Oftewel: Virtual Explaining. Denk aan productdemonstraties, informatieve animatievideo’s of andere varianten die potentiële klanten helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Fase 3: Potentiële klanten converteren met overtuigende videocontent (besluitvorming)

In de besluitvormingsfase zijn potentiële klanten klaar om een keuze te maken. Deze fase vraagt om videocontent die ervaringen van anderen weergeeft. Denk aan testimonials, productdemonstraties en vergelijkingsvideo’s. Animaties waarin het product in actie te zien is, om potentiële klanten te overtuigen van de voordelen en functionaliteiten/ervan te overtuigen dat jouw oplossing de juiste keuze is voor hun behoeften.

Fase 4: Loyaliteit en advocacy opbouwen (post-aankoop)

De buyers journey eindigt niet nadat de potentiële klant een aankoop heeft gedaan. Ook daarna is er winst te behalen, met zogenaamde ‘post-aankoop video’s’. Met deze videocontent kun je de klanttevredenheid en loyaliteit vergroten, én een sterke community opbouwen. Denk aan instructieanimaties, 3D-gebruikershandleidingen en exclusieve content voor bestaande klanten. Allemaal videovormen die bijdragen aan een positieve aankoopervaring, het behoud van klanten en community building.

Fase 5: Succes meten (Analyse en optimalisatie)

Hoe weet je nou of jouw videomarketingstrategie effectief is? Welke video’s goed werken en welke misschien nog optimalisatie kunnen gebruiken? Door de prestaties van jouw video’s te meten en te analyseren. Bijvoorbeeld door interactiviteit toe te voegen aan jouw videocontent. Dit levert namelijk waardevolle data op die je vervolgens kunt gebruiken om conversiecijfers, kijkerbetrokkenheid en andere belangrijke statistieken bij te houden. Met deze data kun je jouw videocontent en strategie steeds verder verfijnen. Zodat jouw video’s optimaal aansluiten op de buyers journey van jouw potentiële klanten.

Door doelgericht videocontent af te stemmen op de behoeften en voorkeuren van jouw potentiële klanten kun je ze strategisch door de buyers journey heen begeleiden. Een sterk imago neerzetten. Een community opbouwen. En jouw webwinkelconversie een boost geven. Versterk jouw webwinkel met strategische videocontent en laat de data voor zichzelf spreken.

Dit blog is geschreven door ZoomWorks | Videomarketing

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *