Skip to content

Als door de consument een verkeerd adres wordt ingevuld

DWQA QuestionsCategorie: JuridischAls door de consument een verkeerd adres wordt ingevuld
Henk-Jan asked 4 jaar ago
Stel dat de consument een verkeerd of niet kloppend adres invult bij het bestellen van een product. Normaal gesproken komt deze dan weer via de vervoerder retour bij de webwinkel. Van de consument krijgen we bericht dat de bestelling niet is geleverd. Uiteraard wil je deze weer opnieuw verzenden. Het kost jou dan wel het dubbele aan verzendkosten. Mag je deze doorberekenen naar de klant?
2 Antwoorden
caleni Staf answered 4 jaar ago
Beste Henk-Jan,
Het korte antwoord is dat dat mag, echter is het goed om je af te vragen of het verstandig is om opnieuw verzendkosten te rekenen. De klant heeft namelijk, zolang er nog geen levering heeft plaatsgevonden, het recht om de order te annuleren. Als hij daarvoor zou kiezen moet je alle kosten terugbetalen. Meer daarover lees je hier: https://www.webwinkelkeur.nl/mag-ik-de-verzendkosten-berekenen-wanneer-de-klant-een-verkeerd-adres-heeft-opgegeven/ Probeer je opnieuw te leveren dan loop je mogelijk ook een verlies op, maar op zo'n moment heb je in elk geval nog een tevreden klant. Dit is dan ook een afweging die je zelf zal moeten maken.
Groet, Asoka 
Halime answered 2 maanden ago
User You wat zijn de juridische rechten van een klant die een verkeerd emailadres heeft opgegeven in de order waardoor de klant informatie zoals factuur en status levering heeft moeten missen?
Je antwoord