Skip to content

Blog

Videomarketing: jouw webwinkel optimaliseren met het 3S-model

Webshop Video Marketing
1556
0
0

Er zijn genoeg redenen waarom je als webshop-eigenaar wilt starten met video. Denk aan hoger scoren in Google, meer conversie of het verbeteren van jouw klantenservice. Een effectieve methode hiervoor is gebruik maken van het 3S-model.

Het 3S-model: wat is het?

Het 3S-model is een laagdrempelig videomarketingmodel waarmee je doelgericht video kunt inzetten in jouw webshop, zonder enorme investeringen te doen. Het model legt drie type video’s uit: Shop, Service en Sales. Laten we eens kijken wat iedere categorie inhoudt.

Shop: zet jezelf in de kijker

Video’s in deze categorie hebben een duidelijk doel: naamsbekendheid opbouwen. Het zijn vaak korte video’s waarmee je kunt zorgen dat jouw webshop op een leuke, originele manier opvalt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsvideo, of een ‘behind the scenes’ video voor jouw doelgroep. Shop-video’s zijn puur bedoeld om de kijker een beeld te geven van jouw merk, een imago te creëren en jezelf in de kijker te spelen.

Service: bied waardevolle informatie

Waar video’s in de shop-fase algemeen blijven, behandel je bij een service-video juist specifieke onderwerpen. Klantvragen die regelmatig naar voren komen kun je bijvoorbeeld eenvoudig uitleggen in een video. Of denk aan het aansluiten of installeren van een product, het vergelijken van producten, of andere manieren van kennisdelen. Het is belangrijk om regelmatig service-video’s te (laten) produceren en de huidige video’s up-to-date te houden. Met service-video’s creëer je vertrouwen en bied je jouw webshopbezoeker waardevolle informatie.

Sales: haal jouw klant over de streep

Op het moment dat je een sales-type video aanbiedt, is de klant er inmiddels al uit welk product hij of zij wil hebben. Dit is het moment waarop je jouw productkennis inzet en jouw klant dat laatste duwtje geeft richting het winkelmandje en het voltooien van hun bestelling. Denk bijvoorbeeld aan een review-video: een video waarin je producten beoordeelt en vervolgens één of meerdere producten aanprijst. Doe je dit goed, dan vergroot je de kans aanzienlijk dat jouw webshopbezoeker overgaat tot daadwerkelijke aankoop.

Professionaliteit loont: de voordelen

Pas je het 3S-model goed toe op jouw webwinkel en maak je passende videocontent? Dan zul je ontdekken dat dit een aantal voordelen biedt. Zo kunnen service-video’s zorgen voor minder servicevragen via mail, telefoon of chat, waardoor jij en/of jouw klantenservice worden ontzorgd. Ook is er een grote kans dat je minder retouren zult ontvangen, omdat de klant een beter beeld heeft van het product dan zonder video. En goede videocontent vergroot jouw imago als betrouwbare webwinkel.

Maar… dan moet je het wél goed aanpakken. Zorg dat jouw videocontent doeltreffend en van hoge kwaliteit is en zoek de samenwerking met een professionele partij met ruime ervaring in het creëren van video’s. Start vandaag nog met het 3S-model en geniet van de voordelen!

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *