Skip to content

Blog

Zo haal je alles uit Valentijnsdag met jouw webshop – 10 tips

Webshop Acties Valentijnsdag
1016
0
0

Valentijnsdag, de dag van liefde en romantiek, staat weer voor de deur. Voor veel webshops is dit hét moment om goed zichtbaar te worden én om te zetten. In deze blogpost geven we je concrete tips om jouw webshop optimaal voor te bereiden op Valentijnsdag. En blijf vooral lezen, want aan het einde onthullen we hoe je met de Valentine Swap van Happlify.nl nóg meer bezoekers naar je shop trekt!

Tip 1: Creëer een Valentijns-assortiment

Valentijnsdag draait om het geven van speciale cadeaus en het geven van lieve aandacht. Zorg ervoor dat jouw webshop een aantrekkelijk en gevarieerd Valentijnsdag-assortiment heeft (indien van toepassing op jouw webshop natuurlijk). Denk aan persoonlijke cadeaus, sieraden, chocolade of andere lieve Valentijnsdag verrassingen. Presenteer deze in een aparte categorie of op een speciale landingspagina.

Tip 2: Zet in op sfeervolle visuals

De juiste sfeer creëren is essentieel. Gebruik romantische en aantrekkelijke visuals die passen bij het Valentijnsthema. Denk aan rood- en hartenthema’s in je banners, productfoto’s en sociale media posts. Mooi materiaal vind je bijvoorbeeld bij Creative market. Pas op dat je de stijl van je Valentijnsthema in lijn houdt met je branding en je niet de eerste de beste stockfoto gebruikt. Maak er echt een beleving van die bij jouw shop past!

Tip 3: Valentijnsdag promoties en acties

Bied speciale Valentijnskortingen of -acties aan. Overweeg een ‘koop één, krijg één gratis’ aanbod of een korting op specifieke Valentijnsproducten. Dit is ook een goed moment om cadeaubonnen te promoten. Wil je meer cijfers en leuke Valentijnsdag-tips voor jouw webshop? Lees dan ook deze blogpost: Valentijnsdag tips & tricks voor je webshop of online onderneming

Tip 4: Last minute shoppers? Geen probleem!

Veel mensen kopen hun Valentijnscadeau last-minute. Zorg dat je klaar bent voor snelle leveringen en bied eventueel express-verzending aan. Communiceer heel duidelijk de laatste besteldatum om het cadeau op tijd te ontvangen. Dit kun je bijvoorbeeld op de speciale Valentijnscategoriepagina vermelden, bij het afrekenen en/of ook op home in een opvallend kader. Zo voorkom je gedoe achteraf.

Tip 5: Versterk je social media aanwezigheid

Social media is een krachtige tool om jouw Valentijnsaanbod te promoten. Deel posts met Valentijnstips, cadeau-ideeën en speciale aanbiedingen. Overweeg een Valentijnsdag thema-wedstrijd of -giveaway om interactie te stimuleren. Zie hiervoor ook Tip 10 als je mee wilt doen aan een gezamenlijke Valentijnsdag thema-actie.

Tip 6: E-mail marketing: een liefdesbrief aan je klanten

Stuur een speciale Valentijnsnieuwsbrief naar je abonnees met cadeau-ideeën, exclusieve kortingen en de laatste bestelinformatie. Maak je e-mails persoonlijk en warm, wederom volledig in lijn met jouw eigen branding en tone of voice.

Tip 7: Persoonlijke touch

Maak het verschil met een persoonlijke touch. Denk aan een handgeschreven kaartje, een mooie (gratis) cadeauverpakking, of een kleine extra verrassing bij elke bestelling. Dit is vaak een kleine, tijdelijke, extra moeite en wordt ontzettend gewaardeerd.

Tip 8: Mobile first!

Steeds meer mensen winkelen via hun mobiel (inmiddels rekent gemiddeld 79% consumenten al af op mobiel). Zorg er daarom voor dat je website mobielvriendelijk is en dat het checkout-proces soepel verloopt op smartphones en tablets. De desktop versie van je webshop wordt steeds minder belangrijk!

Tip 9: Denk ook aan de vrijgezellen

Aka de ‘singles’ dus, zonder love interest. Want… niet iedereen heeft een relatie of iemand op het oog. En dan is Valentijnsdag vast heel irritant, dus ook dáár kun je uitstekend op inspelen in de trant van: “Screw Valentijnsdag en trakteer jezelf!”

Tip 10: Word zichtbaar met de Secret Valentine Swap van Happlify.nl

Wil je als webshop nog een stap verder gaan? Doe dan mee aan de Secret Valentine Swap van Happlify.nl. Dit is een fantastische kans om jouw webshop onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Door deel te nemen aan deze swap, krijg je meer verkeer naar je webshop en vergroot je jouw zichtbaarheid in de Happlify community. Het is een unieke manier om nieuwe klanten te bereiken en jouw Valentijnsaanbod extra te laten stralen!

Meer informatie en aanmelden

Op de pagina Happlify samenwerken en adverteren vind je meer informatie en kun je je ook meteen aanmelden. Geef dan aan dat je Webwinkelkeur-lid bent, dat geeft korting én voorrang. Meld je vandaag nog aan voor meer kwalitatieve exposure!

Met deze tips is jouw webshop klaar voor Valentijnsdag. Zet de bloemetjes buiten, strooi met liefde en laat jouw webshop de ster zijn op deze dag. Vergeet niet mee te doen aan de Valentine Swap van Happlify voor die extra boost in traffic! Happy Valentine’s Day en succes met de voorbereidingen.

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *