Skip to content

Blog

Google sterren nu nog eenvoudiger te activeren

webwinkelkeur heeft een update voor rich snippets van google
9943
0
0

Sterren in de onbetaalde zoekresultaten, oftewel rich snippet sterren, zorgen ervoor dat jouw webwinkel nog beter naar voren komt binnen de zoekresultaten van Google. Niet te verwarren met de Google Seller rating in de Google Advertenties.

We boden rich snippets al geruime tijd aan, maar bij veel (SAAS-) systemen was de integratie niet erg makkelijk. Vanaf vandaag activeer je de rich snippet sterren met 1 klik op jouw webshop!

Rich Snippets in de zoekresultaten
Rich Snippets in de zoekresultaten

 

Rich snippet integratie met 1 klik activeren

De WebwinkelKeur sidebar bevat sinds vandaag de optie om ook de Rich Snippet code dynamisch in te laden.  Heb je de WebwinkelKeur sidebar al op je webwinkel staan? Dan activeer je de Rich Snippet Sterren eenvoudig via de sidebar instellingen in het dashboard. Nieuwe leden hoeven (naast installatie van de sidebar) zelfs helemaal niets te doen, daar staat de rich snippet optie standaard aan.

 

Stappenplan:

  1. Login op het dashboard met jouw persoonlijke login.
  2. Klik in het menu op Promotie en kies voor Sidebar.
  3. Zoek het kopje ” RICH SNIPPET VIA JSON-LD” en zet een vinkje bij “Rich snippet inschakelen”.
  4. Klik op Opslaan.

 

Let wel op, activatie betekent niet dat er direct bij alle zoekresultaten sterren verschijnen. Google bepaalt uiteindelijk zelf bij welke zoekopdrachten er sterren worden weergegeven en bij welke niet. Zo kan het voorkomen dat er voor dezelfde pagina soms wel sterren worden weergegeven en soms niet. Het enige wat jij als webwinkelier kunt doen is de code op een juiste manier plaatsen op je webwinkel. Dat laatste maken we nu eenvoudig mogelijk met deze update :-).

Meer weten over rich snippet sterren? Klik dan eventjes door.

Activatie van de Rich Snippet Sterren via de WebwinkelKeur Sidebar
Activatie van de Rich Snippet Sterren via de WebwinkelKeur Sidebar

Conflicten met bestaande code of product reviews?

Je hoeft niet bang te zijn dat onze sidebar conflicten veroorzaakt met bijvoorbeeld productreviews op een productpagina. De sidebar detecteert zelf automatisch of er al een conflicterende code op de pagina staat. Is dat het geval, dan laadt de sidebar geen rich snippet code en is de reeds aanwezige code op jouw webwinkel leidend.

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *