Skip to content

Blog

Coming soon: shoppen zonder WhatsApp of Instagram te verlaten

whatsapp instagram online shoppen
9094
0
1

Kunnen klanten in de nabije toekomst hun favoriete items shoppen zonder Instagram en WhatsApp te verlaten? Als het aan Mark Zuckerberg ligt wel. Hij kondigde tijdens de jaarlijkse F8 Developer Conference nieuwe updates aan, waardoor online winkelen via social media nog makkelijker wordt.

Facebook, die ook WhatsApp en Instagram onder zijn hoede heeft, wil er met de updates voor zorgen dat concurrent Amazon het lastig krijgt. Binnenkort kunnen gebruikers producten bekijken en zien wat hun favoriete beroemdheid aanbeveelt. Ook wordt het mogelijk om de levering van leuke jurkje of die gave speaker te plannen en te betalen zonder de app te verlaten.

Instagram

whatsapp instagram online shoppen

Het lijkt erop dat influencermarketing nog belangrijker wordt voor webwinkels. Publieke figuren, artiesten en celebrity’s konden al producten taggen in hun post, maar dan werd de gebruiker doorgestuurd naar een andere website. Binnenkort kan de aankoop dus direct in de app zelf gedaan worden. Een andere verandering die interessant is voor webwinkeliers, is dat in de toekomst zowel de influencer als de getagde webwinkel kan zien hoe vaak het product bekeken en gekocht is. Instagram is deze week begonnen met het testen van de nieuwe features. Aan de test doen een select aantal influencers en bedrijven mee (zie ons Blog over Instagram Shopping en Instagram voor B2B succes).

WhatsApp

Ook WhatsApp krijgt in-app shoppingmogelijkheden. Er komt een catalogus met producten waar gebruikers doorheen kunnen bladeren. Vervolgens kunnen ze een item direct bestellen. Deze feature is al met succes getest in India. Het is niet bekend wanneer de update verder uitgerold wordt.

 
 
Bericht delen:
LinkedIn
 

Reacties

Geen reacties gevonden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *