Skip to content

Google Seller Rating

DWQA QuestionsCategorie: QuestionsGoogle Seller Rating
Ralf van Rijn asked 1 maand ago
Beste, 
In Google wordt niet het huidige aantal reviews vermeld.
Inmiddels hebben wij meer dan 2000 reviews maar er worden er maar ca 490 vermeld in Google bij de advertenties. 
Tevens worden de sterren/reviews niet altijd en bij iedere advertentie getoond. 
Hoor graag hoe dit op te lossen is. 
Alvast bedankt. 

1 Antwoorden
Daan Staf answered 1 maand ago
Beste Ralf,
Bedankt voor je vragen over de Google Seller Rating.
Google neemt niet al je beoordelingen mee. Google kijkt alleen naar je beoordelingen met een toelichting in de afgelopen 12 maanden. Vandaar dat er een flink verschil kan zitten tussen het totaal aantal beoordelingen wat je hebt en het aantal dat door Google getoond wordt.
De seller rating wordt niet altijd door Google getoond. Het kan zijn dat je de sterren de ene keer wél ziet verschijnen en de andere weer keer niet. Dat kan komen door deze redenen:

  • Wanneer je meerdere keren (vaak achter elkaar) op dezelfde zoektermen zoekt, heeft dit invloed op de zoekresultaten van Google. Zowel van de organische als betaalde resultaten. Hierdoor kan het zijn dat Google de sterren (even) niet meer aan je laat zien.
  • Google bepaalt zélf de beste tijden om je Google Seller Rating sterren te laten zien. Het kan dus zijn dat je ze daardoor soms niet tegenkomt.
  • Google onthoudt waar je op zoekt of recentelijk op gezocht hebt (caching Google).  Aan de hand van de cache bepalen ze of de sterren voor je relevant zijn of niet.
  • Ook je bieding en Ad Rank zijn van invloed op het wel/niet weergeven van de Google Seller Rating. Hier staat geen vaste waarde voor, maar een Ad Rank van 7 of hoger wordt geadviseerd.

Lees hierover meer op: https://www.webwinkelkeur.nl/faq/sterren-google-seller-rating-niet-zichtbaar/
 
Met vriendelijke groet,
 
Daan
WebwinkelKeur

Je antwoord