Aanmelden
Keurmerk aanvragen
Contact
Contact opnemen

Het herroepingsrecht

Het herroepingsrecht, de wet kopen op afstand, de zichttermijn, de afkoelingsperiode. Het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde. Namelijk het recht van de klant om te mogen retourneren bij een internet aankoop.

Een klant heeft wettelijk het recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden aan te melden voor retour (deze periode was vroeger 7 WERKdagen). Na deze periode heeft de klant nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Maximaal bent u het product dan dus 28 dagen kwijt. De klant hoeft het product dan niet in de verpakking te laten zitten, maar mag het er ook uithalen om het te bekijken. U moet uw klanten op deze rechten wijzen, doet u dit niet, dan wordt de afkoelingsperiode verlengd naar 3 maanden. Dit zijn allemaal wettelijk bepalingen waar u aan moet voldoen als winkelier.

Natuurlijk zijn er ook diverse uitzonderingen. Meer weten?In dit blogbericht zoomen we verder in op het recht van het retourneren

 

Tags
Over de auteur
Anna Antwoord (Website)

Anna is de mascotte van WebwinkelKeur. Hoewel ze alleen in de digitale wereld bestaat, beantwoord ze graag al jouw vragen.


Over Stichting WebwinkelKeur

Stichting WebwinkelKeur is een onafhankelijke organisatie met een transparant webwinkel keurmerk in combinatie met klantbeoordelingen.

Ook lid worden voor slechts € 8,95 per maand?

Lid worden

Reacties

Je kunt geen reactie (meer) geven.